1403/09/01

1403/09/01

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی خبر داد؛

افزایش ۲۰ برابری تقاضای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی

کد خبر : 817
09:37
1403/03/23

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی ضمن اشاره‌به افزایش ۲۰ برابری تقاضای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان؛ تقاضای سرمایه‌گذاری در این بخش را ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در این ارتباط نسبت به سال‌های قبل افزایش ۲۰ برابری اتفاق افتاده است.

به گزارش آذرتیتر؛ مریم خدابخش: رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی ضمن اشاره‌به افزایش ۲۰ برابری تقاضای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی استان؛ تقاضای سرمایه‌گذاری در این بخش را ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در این ارتباط نسبت به سال‌های قبل افزایش ۲۰ برابری اتفاق افتاده است.
 
اکبر فتحی؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی در ‌نشست رسانه‌ای‌ رسم خدمت که هم‌زمان با نخستین روز هفته جهادکشاورزی برگزار شد، با اظهار بر این‌که امسال شاهد اقدامات خوبی در راستای جذب سرمایه‌گذاری بوده‌ایم و سرمایه‌گذاران سایر بخش‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی نیز روی آورده‌اند، بر سرمایه‌گذاری سالانه‌ای ۶۰ هزار میلیارد ریالی توسط بخش خصوصی در بخش کشاورزی استان در سه سال گذشته اشاره کرد و افزود: پیش از این مجموع سرمایه‌گذاری به‌بیش از سه هزار میلیارد ریال هم نمی‌رسید.
 
وی در همین راستا وظیفه بخش کشاورزی را ایجاد امنیت غذایی و تأمین غذای مورد نیاز جامعه دانست و با تکیه‌بر رشد روزافزون جمعیت و محدود شدن منابع و بروز تهدیدات متعدد، بر بهره‌مندی از دانش‌روز برای جبران این محدودیت‌ها تأکید کرد.
 
فتحی در این ارتباط با تکیه‌بر تلاش و همت دانش‌آموختگان بخش کشاورزی برای اخذ مجوز دانش‌بنیان و ایجاد ۳۰۰ شرکت و کلینیک کشاورزی در سطح استان، بر وجود ۳۳ شرکت‌ دانش‌بنیان فعال در بخش کشاورزی استان اشاره کرد.
 
 وی در ادامه با بیان این‌که با قیمت‌گذاری مناسب گندم از سال اول خدمت دولت سیزدهم رغبت کشاورزان برای کشت و تولید گندم افزایش یافته است، بر افزایش میزان خرید گندم در سه سال گذشته و خودکفایی در بحث آرد خبازی، استفاده سالانه‌ای ۱۱۵ هزار تنی کود و ۷۵ هزار تنی بذر اصلاح شده در بخش کشاورزی استان اشاره کرد و افزود: در این ارتباط اقدامات سازه‌ای در بخش مدیریت آب و خاک، اعم‌از اصلاح و بهبود وضعیت خاک، سیستم‌های نوین آبیاری، احیا و مرمت قنوات و بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی در دست اجراست.
 
رئیس جهادکشاورزی استان، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام را از سیاست‌های اولیه دولت سیزدهم برشمرد و با تکیه‌بر پروژه نیمه‌تمام پایاب سد قیزقلعه‌سی ادامه داد: عملیات اجرایی این پایاب از ۱۳۹۴ آغاز شده بود و با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی متوقف شده بود که خوشبختانه هم‌اکنون با روی کار آمدن دولت شهید رئیسی تکمیل و به‌بهره برداری رسید.
 
وی ضمن اشاره‌به بهره‌برداری ۲۲ هزار هکتاری شبکه‌ جدید آبیاری در استان و بیان‌این‌که آمارهای بارندگی و تبخیر استان نشان‌دهنده شرایط خشک بودن استان است، بر ضرورت بهینه‌سازی منابع آبی تأکید کرد و افزود: در سه سال اخیر با تأمین منابع در هر سال، ۶۰ حلقه از قنوات استان بهسازی شده، و تحویل بهره‌برداران این بخش شده است.
 
فتحی در همین راستا ضمن اشاره‌به بهسازی سالانه‌ای ۱۳۰ کیلومتر از کانال‌های آبیاری عمومی درجه سه و چهار در استان و بیان این‌که در ابتدای دولت سیزدهم با اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها و حذف ارز ترجیحی در بخش نهاده‌های دامی، تحولات متعددی را شاهد بوده‌ایم و بیان این‌که نوسانات قیمتی در زمان اجرای این طرح، هم اکنون به ثبات رسیده است، اضافه کرد: تولید طیور در استان از ۷۰ هزار تن به ۱۰۰ هزار تن رسیده، و در این حوزه بازار از منظر قیمت و تأمین به ثبات رسیده، و جوجه‌ریزی نیز از ۳.۵ میلیون قطعه به هفت میلیون قطعه رسیده است.
 
وی در ادامه با تکیه‌بر وضعیت تأمین گوشت قرمز و چگونگی تنظیم بازار این محصول و عرضه آن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای با قیمت مصوب دولتی، برنامه اصلی وزارت جهاد کشاورزی را احیای دامداری‌های سنتی دانست و با بیان این‌که مجموع تولید محصولات باغی استان در صورت نبود خسارت به ۱.۲ میلیون تن می‌رسد، وضعیت باغ‌های استان را خوب پیش‌بینی کرد.
 
رئیس جهادکشاورزی استان با بیان این‌که بالای ۹۴ درصد الگوی کشت استان منطبق بر الگوی تعریف شده از وزارتخانه است، متذکر شد: صدور سند برای اراضی کشاورزی، رفع تداخل را به‌دنبال دارد و در این ارتباط نیز به لحاظ تعداد صدور اسناد رتبه سوم را داریم و در صورت تعیین تکلیف اسناد در دست اخذ، رتبه نخست را خواهیم داشت و جای یادآوری دارد اسناد مرتبط با هزار و ۲۷۴ پلاک استان به‌شکل کامل صادر شده، و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده مصمم هستیم با رفع تداخل تمامی پلاک‌های استان تا پایان شهریور سال‌جاری، اسناد مربوطه را صادر نماییم.
 
وی در بخش پایانی با تکیه‌بر وجود ۲۵۰ هکتار گلخانه پیشین در استان و ارتقای آن به ۳۵۴ هکتار فعلی، وجود تقاضای سرمایه‌گذاری برای هزار هکتار دیگر و یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی موجود در استان، از شناسایی چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی با کاربری غیرمجاز در سه سال اخیر خبر داد.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

ستاک