آذرتیتر: احمد وحیدی امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت در مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس بین المللی زلزله که در محل برج میلاد در حال برگزاری است، موضوع این کنفرانس را یکی از موضوعات مهم کشور دانست که در زندگی انسانها اثرگذار است و ادامه داد: زلزله از آن جاییکه از نظر انسانی و تجهیزات شهری آسیبهایی را ایجاد میکند، یک پدیده نگرانکننده و دلهرهآور است.
وی با تاکید بر شناسایی جنبههای علمی زلزله، افزود: زلزله حاصل فعل و انفعالات و حرکت صفحات زمین است؛ از این رو شناخت علمی آن همواره مورد توجه بوده است، بنابراین این حوزه کنکاش عمیقی را میطلبد.
وحیدی، پیشگیری از زلزله را یکی از دیگر موضوعات در حوزه زلزله عنوان کرد و خاطرنشان کرد: ما همچنان در پیشبینی زلزله دچار ضعف هستیم، در حالی که منطق میگوید نباید در این حوزه ضعف داشته باشیم. اخیرا این فرضیه قوت گرفته که میتوان از قابلیتهای هوش مصنوعی در پیشگیری از زلزله بهره برد و موفقتر عمل کرد.
وزیر کشور ضمن تاکید بر ضرورت توسعه شبکههای زلزلهنگاری و لرزهنگاری در کشور، یادآور شد: موضوع دیگر کشور در حوزه زلزله توسعه دانش و فناوری است. در این حوزه محققان در شناخت گسلها خوب عمل کردهاند، ولی معتقدم این شناخت بایستی عمیقتر باشد.
وی گام بعدی شناخت گسلها را ساخت سازههای مقاوم در برابر زلزله عنوان کرد و افزود: قطعا توجه به ساخت و ساز پایدار از اهمیت بسزایی برخوردار است، ولی در بعضی موارد به آن توجه نشده است.
وحیدی تصریح کرد: در سالهای گذشته شاهدیم که در زلزلههای با بزرگای بیشتر از ۶ در شهرها، سازهها کمتر آسیب دیدند و در روستاهایی که اقدام به بازسازی سازهها شد، آسیب کمی را متحمل شدهاند. از این رو در این حوزه نیازمند نظام سختگیرانهتری هستیم.
وزیر کشور ضمن تاکید بر اینکه در برابر کسانی که آییننامههای ساختوساز را نادیده میگیرند، بایستی برخورد قضایی صورت گیرد، بیان کرد: در این زمینه آییننامه ۲۸۰۰ وجود دارد، ولی این آییننامه در همه مناطق کشور به طور یکسان باید اجرا شود.
وی با اشاره به نقش دانشی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در توسعه علمی این حوزه، تشریح کرد: احساس میشود که رشتههای مرتبط با زلزله در دانشگاهها در جایگاه بالایی قرار ندارند و نیازمند فرهنگسازی در این حوزه هستیم. زیرا که زلزله یک پدیده چند وجهی است و برای شناخت عمیق آن باید تلاش کنیم.
منبع: خبرگزاری مهر