آذرتیتر: مرکز ملی مغز به عنوان یک مرکز پژوهشی، آموزشی، درمانی، توانبخشی، ترجمان دانش و تولید فناوریهای نوین در زمینه اختلالات عصبی و سلامت مغز بطور کنسرسیومی از دانشگاهها و کادر علمی و آموزشی مرتبط با مطالعات بالینی و پایه مغز و اعصاب و حوزههای مرتبط در دانشگاههای وزارت بهداشت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی ایجاد میشود و فعالیت خواهد داشت.
ماهیت اصلی مرکز ملی مغز، عملی کردن دیدگاه همکاریهای علمی و تحقیقات بینرشتهای و نزدیک کردن فضای علوم پایه و بالینی است. این مرکز به عنوان یک واحد مستقل با کلیه دانشگاهها و مراکز علمی همکاریهای علمی و فناورانه خواهد داشت و برای قسمت درمان با بیمارستان چندتخصصی متعلق به دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی فیروزگر در تعامل خواهد بود.
در حال حاضر مراحل اجرایی ایجاد مرکز ملی مغز با ۳۰ درصد پیشرفت عمرانی طرح و تشکیل هستههای تخصصی با حضور متخصصان بینرشتهای، تفاهم همکاری با شرکتهای فعال در حوزه نوروتکنولوژی و مراکز علمی از جمله آزمایشگاه ملی نقشهبرداری مغز و همکاری با انجمن جهانی آلزایمر و شروع اجرای پروژه پیشگیری از افت عملکردهای شناختی سالمندان در ایران در دست اقدام است.
همزمان با اجرای این برنامه، دو فراخوان در حوزه توسعه نوروتکنولوژی برگزار گردیده و کتاب کار «ذهن فعال» در سالمندی هم انتشار یافته است و همچنین تلاشهایی برای همکاری در برگزاری مدرسه علوم اعصاب اجتماعی، تدوین پروپوزال بانک داده جامع عصبی ایرانیان در مرحله ثبت، تاسیس آزمایشگاه فتوبیومدولاسیون و درد هم انجام شده است.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در راستای اجرای این طرح ملی تعدادی از پزشکان پژوهشگر، جذب و همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی و فنی هم انجام شده و ۲۰ پروژه تحقیقات کاربردی درحوزههای اولویتدار، فعالیت کمیته عصب روانپزشکی دستیاران روانپزشکی و تدوین برنامه کمیته دستیاری نورولوژی، راهاندازی پروژه نوراکس در قالب دورههای تربیت پژوهشگر و فناور و همچنین راهاندازی وب سایت و شبکههای اجتماعی مرکز از سایر اقدامات در راستای ایجاد مرکز ملی مغز هم صورت گرفته است.
منبع: خبرگزاری ایسنا