آذرتیتر: سطوح بالای تری گلیسیرید در بدن با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
تغییرات سبک زندگی سالم نظیر کاهش وزن، ورزش منظم، عدم مصرف الکل و داشتن یک رژیم غذایی سالم میتواند به کاهش سطح تری گلیسیرید کمک کند.
محققان دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل اظهار کردند که نوشیدن چای کامبوچا ممکن است به کاهش تجمع چربی و کاهش سطح تری گلیسیرید کمک کند.
زمانیکه یک فرد چربی زیادی در بدنش ذخیره میشود، به ویژه تری گلیسیرید، میتواند خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماریهای قلبی عروقی مثل سکته مغزی، تصلب شرایین و نارسایی قلبی در وی افزایش یابد.
همچنین سطوح بالای تریگلیسیرید در بدن با افزایش خطر التهاب حاد در لوزالمعده مرتبط است که ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی آترواسکلروتیک را افزایش بخشد.
به گفته «راب داون»، نویسنده اصلی این مطالعه، «کشف راههای جدید جهت کاهش تجمع چربی و کاهش تری گلیسیرید مهم است چون بیماریهای مدرن از قبیل فشار خون بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی از جمله عوامل اصلی مرگ زودرس هستند.»
داون تشریح کرد: «این بیماریها در دسته سندرمهای متابولیک قرار میگیرند، که اغلب با اختلال در تنظیم هموستاز لیپیدها همراه است که باعث افزایش تری گلیسیرید پلاسما، افزایش فشار خون و چاقی میشود.»
برای این مطالعه، داون و تیمش بر روی چای کامبوچا به عنوان راهی بالقوه برای کاهش سطح تری گلیسیرید تمرکز کردند.
این نوشیدنی باستانی که ریشه در طب سنتی شرقی دارد، از اوایل قرن گذشته شاهد افزایش محبوبیت مداوم بوده است. چای کامبوچا یک نوشیدنی تخمیر شده است که از چای سیاه و کشت باکتری و مخمر تهیه میشود. افزودن باکتری و مخمر هم آن را به یک نوشیدنی پروبیوتیک تبدیل میکند.
مطالعات حیوانی و انسانی در مقیاس کوچک نشان میدهد که کامبوچا احتمال دارد در درمان چندین بیماری از قبیل دیابت، بیماری کبد و سلامت روده مفید باشد.
سایر تحقیقات حیوانی و پیش بالینی نشان داده است که کامبوچا احتمالا به جنبههای مختلف سلامت قلبی عروقی نظیر کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا کمک کند.
توجه به این نکته مهم است که تحقیقات گذشته نشان میدهد که بعضی از افراد ممکن است در هنگام نوشیدن کامبوچا عوارض جانبی از جمله ضربان قلب سریع یا سوزش سر دل را به دلیل کافئین اضافی از نوشیدنی تجربه کنند.
داون و تیمش از طریق مدل کرم کشف کردند حیواناتی که رژیم غذایی شامل میکروبهای پروبیوتیک موجود در چای کامبوچا را مصرف میکردند، کاهش تجمع چربی و کاهش سطح تری گلیسیرید را تجربه کردهاند.
این یافتهها بسیار حائز اهمیت است زیرا با مزایای ظاهری چای کامبوچا برای سلامتی انسان، که شامل محافظت در برابر بیماریهای متابولیک، بهبود عملکرد کبد و کاهش تجمع چربی است، همخوانی دارد.
منبع: خبرگزاری مهر