1403/06/30

1403/06/30

ابتلا به دیابت با مصرف گوشت گیاهی

کد خبر : 496
23:14
1403/01/26

تحقیقی جدید نشان می دهد افرادی که گوشت گیاهی مصرف می‌کنند قند خون بالاتری دارند و این امر آنها را در معرض ریسک ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد.

آذرتیتر: تحقیقی جدید نشان می‌دهد محصولات گوشتی گیاهی یک گزینه مغذی نیستند و احتمالا باعث افزایش ریسک ابتلا به بیماری قلبی می‌شوند.

براساس این تحقیق که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده، افرادیکه در رژیم غذایی خود مقدار زیادی محصولات گوشت گیاهی نظیر Beyond burgers و Impossible burgers را در ۸ هفته مصرف می‌کنند قند خون بالاتری نسبت به افرادی دارند که گوشت واقعی خورده‌اند.

این امر افراد را در معرض ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت قرار می‌دهد. تحقیقات پیشین نشان دهنده از آن بود که رژیم غذایی گیاهی می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت را تا ۲۵ درصد کاهش دهد. با این حال، محققان به یک تحقیق جدید اشاره کرده‌اند، در پژوهش‌های مذکور افرادی شرکت کرده‌اند که غذاهای کامل به جای محصولات بسیار فراوری شده، مصرف کرده‌اند. در طول سال‌های گذشته، گوشت‌های گیاهی به عنوان جایگزینی برای نمونه واقعی مطرح شدند. درآمد جهانی شرکت‌های تولید کننده گوشت گیاهی در ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱۰ میلیارد دلار بود که این رقم نسبت به ۴.۶۶ میلیارد دلار درآمد ثبت شده در ۲۰۱۸ میلادی بسیار بیشتر است.

ولی به گفته امیلی گلسومین متخصص تغذیه در بیمارستان جنرال ماساچوست، محصولات بسیار فراوری شده چربی‌های اشباع و نمک زیادی دارند. وی در این خصوص می‌گوید: از آنجا که رژیم‌های غذایی مذکور چربی اشباع بیشتری دارند، باعث افزایش احتمال ابتلا به حمله قلبی و مرگ زودرس می‌شوند. بنابراین اگر فرد به دنبال رژیم غذایی کاملا سالم است احتمالا آنها گزینه مناسبی نباشند.

با این حال تحقیقی بین المللی در ۲۰۲۱ میلادی نشان داد ۴۰ درصد افراد گوشت های گیاهی را به دلیل مزایای سلامتی آنها انتخاب می‌کنند. در حال حاضر پژوهش جدید دانشگاه ملی سنگاپور که با حضور ۸۹ فرد مبتلا به ریسک افزوده دیابت نوع ۲ انجام شده و افراد را به ۲ گروه تقسیم کرده است.

در طول ۸ هفته، شرکت کنندگان رژیم غذایی حاوی گوشت داشتند و نیم دیگر از گوشت‌های تهیه شده از مواد جایگزین استفاده کردند. شرکت کنندگان محصولات گیاهی بسیار فراوری شده را از بین برندهای برتر تولید کننده گوشت گیاهی انتخاب کردند.

محققان در آغاز و پایان این آزمایش از شرکت کنندگان آزمایش خون گرفتند تا تغییرات در سدیم و کلسترول را بررسی نمایند. مقدار بالای این مواد می‌تواند به رگ ها آسیب برساند و باعث بیماری قلبی شود.

ضمنا شرکت‌کنندگان از یک ابزار برای رصد مداوم گلوکز خون در طول آزمایش استفاده کردند تا محققان به تصویری کامل از تاثیر گوشت های گیاهی بر قند خون دست یابند. بعد از ۲ ماه هیچ تفاوتی در کلسترول بین دو گروه شرکت کننده مشاهده نشد. ولی قند خون افرادی که گوشت طبیعی خورده بودند، ثبات بیشتری داشت و این بدان معنا بود که ریسک ابتلا به دیابت در آنها کمتر است.

محققان معتقدند دلیل این امر کربوهیدراتی است که به شکل افزودنی به محصولات گوشت گیاهی اضافه می‌شود و احتمال دارد قند خون را بیفزاید. علاوه بر آن سدیم بدن افرادی که از گوشت طبیعی استفاده کرده بودند هم کمتر از گروهی بود که گوشت گیاهی خوردند. طی گذر زمان قند خون بالا ممکن است به دیابت منجر شود و به رگ‌های خونی و اعصاب آسیب برساند. ضمنا مصرف این مواد ممکن است ابتلا به بیماری های قلبی را در پی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

ستاک