1403/03/02

1403/03/02

تاثیر آب گوجه فرنگی در از بین بردن باکتری حصبه

کد خبر : 166
22:26
1402/11/17

آذر تیتر: تحقیقات جدید نشان می‌دهد که باکتری‌های عامل بیماری حصبه، قاتل اصلی کودکان در کشورهای در حال توسعه، می توانند در برابر آب گوجه فرنگی آسیب پذیر باشند.

مدیسن نت اعلام کرد، حصبه در اثر باکتری سالمونلا تیفی (S. Typhi) ایجاد می‌شود و معمولاً ناشی از مواد غذایی یا نوشیدنی‌های آلوده است. علائم آن شامل  درد شکم، حالت تهوع و تب است. چنانچه درمان صورت نگیرد، این بیماری می‌تواند کُشنده باشد.

سالانه بیش از ۹ میلیون مورد حصبه در سراسر جهان ثبت می‌شود.

محققان دانشگاه کرنل نیویورک درصدد بررسی خصوصیات ضد باکتریایی گوجه فرنگی و آب گوجه فرنگی برآمدند.

جونگ مین سونگ، نویسنده اصلی مطالعه، ابراز کرد: هدف اصلی ما در این مطالعه این بود که پی ببریم آیا آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی می‌تواند عوامل بیماری زا روده، از جمله سالمونلا تفی را از بین ببرد.

وی ادامه داد: بعد از انجام آزمایشات متنوع در آزمایشگاه، تحقیقات ما نشان می‌دهد که آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی می‌تواند باکتری‌های روده‌ای نظیر سالمونلا در دستگاه گوارش انسان را از بین ببرد.

برای فهمیدن این موضوع، محققان ژنوم گوجه فرنگی را بررسی کردند. آنها پپتیدهای ضد میکروبی معروف که باعث اختلال در غشای محافظ یک باکتری می‌شوند را به دقت تجزیه و تحلیل کردند.

محققان گفتند ژنوم گوجه فرنگی حداقل دو پپتید از این دست تولید می‌کند که به نظر می‌رسد به نابودی S. Typhi کمک می‌کند.

وی امیدوار است که یافته‌های آنها مصرف آب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی را در بین بچه‌های آسیب پذیر در برابر حصبه ترغیب نماید.

به گفته محققان، رژیم‌های غذایی سرشار از میوه و سبزیجات هم دارای خاصیت ضدباکتریایی هستند.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

ستاک