1403/09/04

1403/09/04

کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان با لبنیات کم چرب

کد خبر : 133
22:24
1402/11/10

آذر تیتر: ­مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت مصرف لبنیات در کاهش خطرات ابتلا به پوکی استخوان افزود: لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

دکتر احمد اسماعیل زاده گفت: پوکی استخوان یک اختلال اسکلتی است که باعث کاهش تراکم معدنی استخوان (BMD) و استحکام استخوان می‌شود که می‌تواند منجر به افزایش خطر شکستگی شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه پوکی استخوان به پوکی استخوان اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود ادامه داد: چنانچه پوکی استخوان به مرور زمان با افزایش سن بروز پیدا کند، به آن پوکی استخوان اولیه و اگر به خاطر سایر عوامل نظیر سبک تغذیه و عدم دریافت مواد مغذی مناسب و بیماری‌هایی مانند مشکلات کبدی، پرکاری تیرویید، روده ای، بیماری‌های کلیوی و مصرف بعضی دارو‌ها به وجود آید، پوکی استخوان ثانویه گفته می‌شود.

وی در مورد عوامل خطر پوکی استخوان، اظهار کرد: سبک و عادات تغذیه ای،  آلودگی هوا، استعمال سیگار، استرس، سن بالاتر، فعالیت بدنی کم و بیماری‌های همزمان از جمله عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند.

دکتر اسماعیل زاده ضمن بیان اینکه پوکی استخوان در زنان به خاطر شرایط فیزیولوژیک دو برابر مردان است، افزود: پوکی استخوان در ایران شیوع بالایی دارد، تازه‌ترین آمار وزارت بهداشت نشان دهنده از این است که بیش از ۶۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال درگیر این بیماری هستند.

آمار نگران کننده‌ای که نشان می‌دهد، از هر ۲ زن یک نفر و از هر ۴ مرد یک نفر در سنین بالای ۵۰ سال شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می‌کنند. این آمار در بین افراد بالای ۷۰ سال، حدود ۸۰ درصد است، یعنی از هر ۵ فرد بالای ۷۰ سال، ۴ نفر پوکی استخوان دارند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به پوکی استخوان، کمبود مواد مغذی نظیر کلسیم، فسفر و پروتئین است که از عوامل اصلی تشکیل توده استخوانی هستند؛ این مواد مغذی در محصولات لبنی وجود دارند و مصرف محصولات لبنی نظیر شیر، ماست و کشک به میزان مورد نیاز بر حسب سن افراد، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی با بیان اینکه مصرف محصولات لبنی کم چرب باعث کاهش خطر پوکی استخوان می‌شود، ادامه داد: پروتئین لبنیات با افزایش تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط است، از این رو برای سلامت استخوان‌های خود، مصرف روزانه شیر یا ماست یا کشک را فراموش نکنید.

شایان ذکر است، پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی آحاد جامعه درباره مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیه شده یُد دار برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز و تا ۱۵ بهمن  ادامه دارد.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

ستاک