نسخه چاپی خبر

افزایش ابتلا به سرطان با تغذیه نامناسب

کد خبر : 582
19:56
1403/02/07


رژیم غذایی نامناسب می تواند خطر چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و بعضی سرطان ها را افزایش دهد.


آذرتیتر: یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که در زمان تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، احتمال دارد به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از قبیل چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن همچون بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش بخشد، ولی آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

در حال حاضر، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار نماید. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب باعث سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

براساس گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه‌ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در بعضی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، ولی به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا بطور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

منبع: خبرگزاری مهر

نویسنده : آذرتیتر
ستاک