آذرتیتر: هدف این ماموریت مطالعه خورشید با استفاده از دو ماهواره است که طوری قرار میگیرند که یکی از آنها نور خورشید را برای ماهواره دیگر مسدود میکند. ماهوارههای ذکر شده در حال حاضر در مرکز فضایی «ردوایر» در حال توسعه هستند.
در طول این ماموریت که Proba-۳ نام گرفته، خورشیدگرفتگی مصنوعی به محققان اجازه خواهد داد تاج خورشیدی را مطالعه کنند. تاج یا کرونای خورشید اتمسفر خارجی این ستاره است که طی خورشید گرفتگی آشکار میشود. طوفانهای خورشیدی هم از همین بخش به وجود می آیند که ممکن است باعث اختلال در زیرساخت های الکترونیک زمین شوند.
تاج خورشیدی بدون خورشید گرفتگی قابل مشاهده نیست چون این ستاره بسیار درخشان است. خورشیدگرفتگی بطور معمول فقط چند دقیقه طول میکشد، ولی proba-۳ امکانی فراهم میکند تا با توجه به موقعیت ماهوارهها بتوان تاج خورشیدی را به مدت ۶ تا ۷ ساعت بررسی کرد.
دیتمر پلیز یکی از کارشناسان ESA در این خصوص میگوید: این فرایند از لحاظ فنی تجربهای بسیار سخت است.
با کمک شیوهای که بیان شد یک ماهواره خورشیدگرفتگی دائمی برای ماهواره دیگر فراهم میکند که دارای یک «کروناگراف» یا تلسکوپی جهت رصد اتمسفر خورشید است. ۲ ماهواره بایستی به شیوهای بسیار دقیق پرواز کنند. اگر حتی چند میلیمتر انحراف در مسیر حرکت ماهواره ها ایجاد شود، احتمال دارد کل آزمایش با شکست مواجه شود.
منبع: خبرگزاری مهر