آذرتیتر: محققان به این نتیجه رسیدهاند، به ازای مصرف هر ۲۳۰ میلی لیتر نوشیدنی شیرین در روز در دوران کودکی پسرها، با افزایش ۳۴ درصدی مقاومت به انسولین در دوران نوجوانی همراه است.
نتایج نشان میدهد نوشیدنیهای قندی و آب میوهها هم با افزایش سطح قند خون مرتبط بودند.
«سورن هارنوس لبلانک»، محقق ارشد از دانشکده هاروارد، اظهار کرد: در حالیکه این یافتهها مقدماتی هستند، ولی شواهد موجود نشان دهنده ارتباط بالقوه بین نوشیدنیهای حاوی قند افزودنی و خطر طولانی مدت دیابت نوع ۲ در کودکان است.
برای این مطالعه، محققان سلامت حدود ۵۰۰ کودک را که در یک مطالعه طولانی مدت در حال انجام روی زنان و فرزندانشان شرکت داشتند، ردیابی کردند.
طبق گفته محققان، مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی قند افزودنی، خطر ابتلاء به چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، فشار خون بالا و پوسیدگی دندان را در افراد افزایش میدهد.
برای مطالعه جدید، محققان تخمین زدند که کودکان بطور متوسط چقدر نوشیدنیهای شیرین و آب میوه مصرف میکنند و این برآوردها را با آزمایشهای خونی که در نوجوانی جهت نشانگرهای دیابت نوع ۲ انجام میشود، مقایسه کردند.
آنها دریافتند پسرانی که نوشیدنیهای شیرین بیشتری مصرف میکنند نسبت به انسولین مقاومتر هستند، به این معنی که سلولهای ماهیچه، چربی و کبد نمیتوانند به راحتی قند را از خون جذب کنند. به نظر میرسد مقادیر زیاد نوشیدنیهای شیرین و آب میوه باعث افزایش سطح قند خون میشود.
به گفته محققان، دختران مانند پسرها در معرض خطر نیستند، زیرا آب میوه تنها باعث افزایش اندکی در سطح قند خون آنها میشود.
هارنوس لبلانک بیان کرد: محققان از کشف این تفاوت بین پسران و دختران شگفت زده شدند.
ضمنا نتایج نشان داد که خوردن میوههای تازه هیچ تاثیر آشکاری بر خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ در پسران یا دختران ندارد.
منبع: خبرگزاری مهر