نسخه چاپی خبر

ساخت دوقلوی دیجیتالی زمین

کد خبر : 297
01:04
1402/12/18


دانشمندان به منظور شبیه‌سازی بلایای طبیعی احتمالی یک دوقلوی دیجیتالی از زمین ساختند.


آذرتیتر: دانشمندان در نظر دارند شرایط مختلف آب و هوایی را جهت کمک به جلوگیری از خطرات حیاتی واقعی برای سیاره زمین شبیه‌سازی کنند.

به نقل از اسپیس، یکی از درس‌هایی که احتمالا تمامی ما می‌توانیم از دوران مدرسه به خاطر بیاوریم چرخه آب است که شامل تبخیر، متراکم شدن، و بارندگی بسیار ساده و منظم است.

امکان زنده ماندن سیاره ما بدون آب وجود ندارد. آب ماده‌ای است که ۷۱ درصد از کل سطح جهان ما را تشکیل می‌دهد و تقریبا اقیانوس‌ها ۹۷ درصد از این رقم را در خود جای داده‌اند. با این وجود، با توجه به آنچه گفته شد، زمانیکه شما در آب و هوای دائما در حال تغییر، ناشی از فعالیت‌های انسانی مانند سوزاندن زغال سنگ، و همچنین سایر تاثیرات روزانه که ما به عنوان یک جامعه در آن نقش داریم قرار بگیرید این فرآیند می‌تواند بسیار پیچیده شود.

به منظور اینکه دانشمندان بتوانند دقیق‌ترین پیش‌بینی‌های ممکن را انجام دهند و درک بهتری از نحوه عملکرد این چرخه داشته باشند، لازم است مدل‌هایی را که حاوی داده‌های با وضوح بالا است را بررسی نمایند. ضمنا این داده‌ها باید تمام سیاره ما را پوشش دهد که شامل بلندترین قله‌های کوه‌ها تا آب‌های مدفون در اعماق زمین می‌شود.

به لطف بودجه ارائه شده توسط آژانس فضایی اروپا، دقیقا دانشمندان در حال ساختن این مدل‌ها هستند. یک دوقلوی دیجیتالی از زمین، و تمام آب‌های دوست داشتنی آن، که می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.

لوکا بروکا از شورای ملی تحقیقات ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: شبیه‌سازی زمین در وضوح بالا بسیار پیچیده است و از این رو اساسا ایده این است که ابتدا روی یک هدف خاص تمرکز کنیم. این ایده‌ای است که ما توسعه داده‌ایم.

هدف ما ایجاد سیستمی است که به افراد غیر متخصص، از قبیل تصمیم‌گیرندگان و شهروندان اجازه می‌دهد شبیه سازی‌های تعاملی را اجرا کنند.

بروکا، که نویسنده اصلی مقاله‌ای در خصوص این مطالعه بود، با همکارانش برای ایجاد این دوقلوی دیجیتال کار کردند.

با داشتن این مدل، دانشمندان می‌توانند داده‌های جدیدی را برای شبیه‌سازی بهترین حالت و بدترین حالتِ سناریوهای بلایای طبیعی در محیط‌های مختلف در سراسر سیاره ما استفاده نمایند.

به عنوان مثال، با شبیه‌سازی یک زمین لرزه، می‌توان خطرات و مشکلات مرتبط با آن را به گونه‌ای که گویی در زمان واقعی اتفاق افتاده است، بررسی کرد. این کار می‌تواند بیشتر به آمادگی برای رویدادهای مخرب بالقوه در آینده طبق آنچه از هر بررسی آموخته می‌شود کمک کند.

این مدل‌ها چگونه ایجاد می‌شوند؟

تلاش زیادی از سمت دانشمندان برای استفاده از داده‌های ماهواره‌ای که از طریق انبوهی از مشاهدات زمین به دست آمده است، مورد نیاز بود. بعد از آن اندازه‌گیری‌های رطوبت خاک، عمق برف، بارش، تبخیر و تخلیه رودخانه را که در بازه‌های زمانی مشخص گرفته شده‌اند، با هم ادغام کردند تا تصویر واضحی از پویایی متغیرها در سرتاسر سیاره ترسیم کنند. سپس، داده‌های با وضوح بالا در این مدل می‌تواند به عنوان یک ابزار تعاملی برای دانشمندان استفاده گردد.

بروکا و همکارانش از این دوقلوی دیجیتالی برای مدل‌سازی دره رودخانه پو در شمال ایتالیا و سایر بخش‌های حوزه مدیترانه استفاده کردند. آنها برنامه‌های آینده‌ای برای ایجاد مدل‌های مشابه در سراسر اروپا پیش از همکاری با دانشمندان سایر قاره‌ها دارند. هدف اصلی این پروژه کمک به پیش‌بینی محل وقوع سیل و رانش زمین و یادگیری نحوه مدیریت بهتر منابع آبی است.

بروکا می‌گوید: ما بایستی از چیزی که به خوبی می‌دانیم شروع کنیم. دره رودخانه پو بسیار پیچیده است. ما کوه‌های آلپ داریم، ما برف داریم که شبیه‌سازی آن دشوار است، به خصوص در زمین‌های نامنظم و پیچیده مانند کوه‌ها. سپس دره با تمام فعالیت‌های انسانی صنعتی و آبیاری. یک رودخانه و حوادث شدید داریم که شامل سیل و خشکسالی می‌شود. سپس به مدیترانه نقل مکان کردیم، که مکان خوبی برای بررسی وقایع نامساعد هم برای آب زیاد و هم برای کم آبی است.

دانشمندان می‌گویند که برای ادامه تایید داده‌های ماهواره‌ای که استفاده می‌کردند، نیاز به مشاهدات زمینی بیشتری وجود دارد.

بروکا امیدوار است که بتواند هوش مصنوعی را در برنامه خود بگنجاند تا بعضی از پیچیدگی‌ها را برطرف نماید. به نوعی، هوش مصنوعی مانند یک چشم اضافی عمل می‌کند البته اگر واقعا بتوان آن را به خوبی آموزش داد.

مزایای چنین همکاری شامل به حداقل رساندن خطاهایی است که گاهی به دلیل تغییرات در شرایط جوی هنگام ثبت تصاویر ممکن است رخ دهد. همچنین پیاده‌سازی هوش مصنوعی می‌تواند باعث صرفه‌جویی در زمان شود و به مهندسان انسانی اجازه می‌دهد تا بر سایر زمینه‌های مورد توجه تمرکز کنند.

این مطالعه روز پنجم مارس در مجله Frontiers in Science منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نویسنده : آذرتیتر
ستاک