آذرتیتر: دکتر محمدصادق خیاطیان در رویداد تبادل فناوری در صنعت دریایی که روز دوشنبه 14 اسفند ماه در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد با اجرایی شدن قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان با تاخیر مواجه شد، ابراز کرد: ما برای اجراییشدن آن اقدام به اعطای نخستین تاییدیه دانشبنیان برای یکی از این شرکتها کردیم و این اقدام زمینهای را جهت تدوین آییننامه و اساسنامه این قانون فراهم کرد؛ بنابراین میتوان با راهکارها و ترفندهایی قوانین را اجرا کرد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه توسعه فناوری در تمامی کشورها از جمله ایران از صنایع دفاعی شروع میشود، ادامه داد: آمریکا مهد این رویکرد است که ابتدا حوزه دفاعی را تقویت کرد و سرریز فناوریهای این حوزه به دیگر حوزههای صنعتی تسری یافت.
خیاطیان افزود: رویکرد جدید صنعت دفاعی باعث شد تا فناوریهای تولید شده وارد سایر حوزهها شود و این رویکرد اتفاق مهمی است که توانست با شرکتهای دانشبنیان ارتباط برقرار نماید.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه ارتباط دانشبنیانها با صنایع دفاعی مرهون شعار دهه ۸۰ مبنی بر هسته دانا، شبکه توانا است، یادآور شد: تا پیش از آن میان این دو نهاد هیچ ارتباطی نبود و این رویکرد باعث شد اکوسیستم توسعه یافتهای تشکیل شود و در همین راستا همکاریهای جدی میان صنایع دفاعی با دانشگاهها و شرکتها ایجاد شود.
وی با اشاره به برگزاری رویداد امروز در حوزه صنعت دریایی اظهار کرد: انتظار میرود که این همکاریها توسعه یابد و امید داریم در سایه شعار هسته دانا شبکه توانا نهادسازیهای خوبی شکل بگیرد.
خیاطیان یکی از دغدغههای شرکتهای دانشبنیان برای همکاری با بخشهای دفاعی را بوروکراسی این بخش عنوان کرد و افزود: امیدواریم تحولاتی در سامانه «سمتا» (ساماندهی، مدیریت و توانمندسازی شبکه همراهان وزارت دفاع) ایجاد شود، زیرا فناوران از عدم چابکی این سامانه گلهمند هستند.
وی ادامه داد: از طرفی بسیاری از فناوریهایی که در مجموعههای دفاعی تولید میشوند، قابلیت استفاده در حوزههای غیر نظامی را دارد و ما آمادگی داریم تا با سازوکارهایی از طریق شتابدهندهها این فناوریها را مورد حمایت قرار دهیم تا وارد سایر صنایع شوند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن تاکید بر تقویت صندوق پژوهش و فناوری وزارت دفاع افزود: سرمایه این صندوق محدود است و چنانچه سرمایه آن افزایش یابد، ما میتوانیم تعاملات بیشتری با این صندوق ایجاد کنیم.
وی در ادامه به مصوبه امروز دولت درخصوص معافیت مالیات بعضی شرکتها اشاره کرد و گفت: امروز در کمیسیون دولت این موضوع به تصویب رسید که چنانچه شرکتهای بزرگ با مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی در طرحهای دانشبنیان سرمایهگذاری کنند، مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد. این مصوبه، رویکرد خوبی است، چرا که باعث می شود تا سرمایه های بخش خصوصی به سمت دانش بنیانها هدایت شوند.
منبع: خبرگزاری مهر