نسخه چاپی خبر

ابداع غذای جدید توسط دانشمندان

کد خبر : 195
20:55
1402/11/26


دانشمندان توانستند سلول‌های گوشتی را در داخل برنج رشد دهند و یک غذای آماده کامل ایجاد کنند.


آذر تیتر: طبق گفته دانشمندان این غذای جدید تراریخته مقرون به صرفه، خوشمزه و سازگار با محیط زیست است.

به نقل از دیلی‌میل، تعداد زیادی از محبوب‌ترین غذاهای آماده از برنج و گوشت گاو تشکیل شده است. اکنون، دانشمندان در کره موفق شده‌اند سلول‌های گوشتی را در داخل دانه‌های برنج رشد دهند تا یک غذای آماده همه جانبه ایجاد کنند.

سوهیئون پارک، از دانشگاه یونسی، کره جنوبی، گفت: تصور کنید که کلیه مواد مغذی مورد نیاز خود را از برنج پروتئینی بدست آوریم.

در حال حاضر برنج سطح مواد مغذی بالایی دارد، ولی اضافه کردن سلول‌های دامی به آن می‌تواند آن را بیشتر تقویت کند. بطور معمول ما پروتئین مورد نیاز خود را از گوشت به دست می‌آوریم، ولی تولید گوشت، منابع و آب زیادی مصرف و گازهای گلخانه‌ای زیادی آزاد می‌کند.

معمولا گوشت گاو پرورشی از سلول‌های گاو که در یک «داربست بیولوژیکی» ساخته شده از ژلاتین یا کلاژن قرار داده شده است، رشد می‌کند که به آن اجازه می‌دهد مانند برش‌های واقعی گوشت باشد.

مطالعات پیشین نشان داده است که می‌توان محصولاتی را در آزمایشگاه ایجاد کرد که تقریبا شبیه استیک‌ها و همبرگرهای واقعی هستند.

در این خصوص، دانشمندان کشف کردند که دانه‌های متخلخل برنج، که مملو از گوشه و شکاف هستند، داربستی طبیعی و کامل را برای رشد سلول‌های گوشت گاو فراهم می‌نماید.

جهت ایجاد این غذا، ابتدا پژوهشگران برنج را با ژلاتین ماهی پوشاندند که یک ماده خوراکی ایمن و خوراکی است که به سلول‌ها کمک می‌کند بهتر روی برنج بچسبند. سپس سلول‌های بنیادی ماهیچه و چربی گاو در برنج کاشته شدند و به مدت ۹ تا ۱۱ روز در ظرف آزمایشگاه کشت شدند. به گفته پژوهشگران، محصول نهایی یک برنج صورتی لطیف با طعمی خامه‌ای و گوشتی با رایحه‌هایی از روغن بادام و نارگیل است.

پارک تصریح: انتظار نداشتم سلول‌ها به این خوبی در برنج رشد کنند. اکنون من دنیایی از ممکن‌ها را برای این غذای ترکیبی مبتنی بر غلات می‌بینم. یک روز این غذا می‌تواند به عنوان غذایی کمکی برای قحطی، جیره نظامی یا حتی سفرهای فضایی باشد.

به ازای هر ۱۰۰ گرم پروتئین تولید شده، برنج هیبریدی کمتر از ۶.۲۷ کیلوگرم دی ‌اکسید کربن آزاد می‌کند در حالیکه گوشت گاو ۴۹.۸۹ کیلوگرم از این گاز ایجاد می‌کند. قیمت هر کیلو برنج ترکیبی حدود ۱.۵ پوند است، در حالی که قیمت گوشت گاو ۱۵ پوند است.

صنعت جهانی دام مسئول بیش از ۱۴ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای ساخته دست بشر است، تقریبا به اندازه مجموع حمل و نقل جاده‌ای، هوانوردی و کشتیرانی.

پروفسور نیل وارد، از بخش تحقیقات و نوآوری انگلستان، این مطالعه را امیدوار کننده وصیف کرد.

وی افزود: در حالیکه داده‌ها درخصوص هزینه و تأثیر بر آب و هوا بسیار مثبت به نظر می‌رسند، یک موضوع مهم، اشتهای عمومی برای این نوع غذاهای آزمایشگاهی است که باید در نظر گرفته شود.

محصولات گوشتی تولید شده در آزمایشگاه هنوز نمی‌توانند بطور قانونی در بریتانیا فروخته شوند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

نویسنده : آذرتیتر
ستاک