نسخه چاپی خبر

شوک در لیگ یک:
مس سونگون سهمیه فوتبال خود را واگذار می‌کند

کد خبر : 1312
16:42
1404/03/05


باشگاه فوتبال مس سونگون در تصمیم عجیب مدیرعامل جدید خود قصد واگذاری امتیاز خود را نهایی کرده است.


 به گزارش آذرتیتر به نقل از"ورزش سه"، مس سونگون ورزقان، یکی از باشگاه‌های ورزشی مهم در خطه آذربایجان محسوب می‌شود که در چندین رشته کار خود را در سال‌های گذشته انجام داده و در فوتسال، به عنوان یکی از تیم‌های مهم و پرافتخار لیگ ایران شناخته می‌شود. سونگون اما در دو سه سال اخیر در فوتبال و والیبال هم تیم‌داری کرده و در فوتبال توانسته با صعود از سطح سوم به لیگ یک، تبریز را دارای نماینده در لیگ آزادگان کند که اتفاق مهمی برای فوتبال این شهر محسوب می‌شود.
 
اما حالا زمزمه واگذاری امتیاز تیم فوتبال مس سونگون در لیگ یک به گوش می‌رسد. شنیده‌ها حاکی از آن است که کارخانه ماشین‌سازی اقدام به خرید امتیاز مس سونگون کرده و قصد دارد در فصل آینده لیگ دسته اول، تیم‌داری کند. خبری که فارغ از مسائل حقوقی و قانونی احتمالی، تعجب هواداران فوتبال در تبریز را به همراه داشته است.
 
در واکنش به این شایعات، نقی نصیری، مدیرعامل باشگاه مس سونگون ورزقان در گفتگو با یک خبرگزاری محلی با تأیید تصمیم باشگاه برای واگذاری تیم فوتبال، اظهار داشت: در حال حاضر دو تیم لیگ برتری در اختیار داریم و با توجه به محدودیت‌های بودجه‌ای، تصمیم گرفتیم امتیاز تیم فوتبال را واگذار کنیم. البته این واگذاری به معنای خروج تیم از استان نیست. حفظ سهمیه فوتبال آذربایجان‌ شرقی برای ما اولویت دارد و در این راستا با مسئولان استانی نیز هماهنگ کرده‌ایم.
 
البته بازگشت ماشین‌سازی باعث خوشحالی و مسرت طرفداران فوتبال خواهد بود اما نکات قابل ملاحظه دیگری هم در این زمینه وجود خواهند داشت. نکته نخست این است که برای طرفداران فوتبال در تبریز، جای سوال است که چرا صنعت مس سونگون توان تیمداری در حد صنعت مس کرمان را ندارد و در حالی که مس کرمان چند تیم فوتبال را تزریق می‌کند اما سونگون هر ساله در بخش فوتبال دچار مشکل و معضل بودجه‌ای است و حالا اساسا قصد فروش را کرده است.
 
نکته دیگر نیز اینکه چرا پروژه احیای ماشین سازی بار دیگر به سبک شکست خورده قبلی انجام می‌شود؟ سال‌ها پیش زمانی که ماشین سازی به صورت فوتبالی سقوط کرده بود، مسئولان تبریز با انتقال امتیاز گسترش فولاد به ماشین سازی، تصمیم به احیای این باشگاه قدیمی کردند اما همانطور که انتظار می‌رفت این تنفس مصنوعی نتیجه نداد و ماشین سازی بار دیگر سقوط کرد، سقوطی که این بار به منزله انحلال و نابودی‌اش تمام شد.
 
این در حالی است که ماشین سازی به عنوان یک باشگاه ریشه دار و قدیمی‌ترین تیم فوتبال شمال‌غرب ایران، طبیعتا توان این را دارد که با حوصله بیشتر و بدون عجله، از سطح سوم تیم‌داری را آغاز کند و مانند گذشته به صورت فوتبالی بالا بیاید و جایگاه خود را در لیگ یک و حتی لیگ برتر دوباره به دست بیاورد.
 
بسیاری از اهالی فوتبال در تبریز هراس این را دارند که تنفس مصنوعی به ماشین سازی و احیای این باشگاه در چند روز و چند هفته، باعث شود تا علاوه بر از دست رفتن دوباره ماشین سازی، جایگاه مس سونگون هم دیگر به دست نیاید و فوتبال تبریز دوباره در سطوح پایین‌تر بدون تیم باقی بماند، سرنوشتی که چند فصل پیش برای گسترش فولاد، پتروشیمی، شهرداری و همین ماشین سازی رقم خورد و به نظر با دیدگاه مدیرعامل فعلی این باشگاه، برای مس سونگون هم در پیش است.
 

نویسنده : آذرتیتر
ستاک