به گزارش مجله کوانتا، محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که «میتوکندریها» (mitochondria)، میتوانند در بافتهای مختلف با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا پیری را تنظیم نمایند. این ارتباط توسط سیگنالهایی انجام میشود که توسط میتوکندریهای آسیبدیده در مغز ارسال میشوند. این سیگنالها سبب فعال شدن پاسخ ترمیم در سایر سلولهای بدن میشوند که میتواند طول عمر را افزایش دهد.
میتوکندریها اندامکهای کوچکی هستند که بهعنوان نیروگاههای سلول شناخته میشوند، به عبارت دیگر مانند کارخانهای است که باعث تولید انرژی سلول میشود.
این کشف جدید براساس تحقیقاتی است که روی «کرمهای الگانس» (Caenorhabditis elegans) صورت گرفته است. محققان دریافتند که آسیب به میتوکندریها، میتواند طول عمر کرمها را افزایش دهد.در ابتدا، این نتیجه غیرمنتظره بود.
دلیل افزایش طول عمر با آسیب به سلولها
با بررسیهای انجام شده محققان کشف کردند که آسیب به میتوکندریها باعث میشود تا سایر سلولهای بدن، از قبیل سلولهای مغز، سیگنالهایی را ارسال کنند که باعث ترمیم سلولهای آسیبدیده میشود. این ترمیم سبب میشود که سلولها سالمتر مانده و در نتیجه عمر جاندار افزایش پیدا کند.
همچنین، محققان دریافتند که سلولهای خط زایا (germline)، که تخمک و اسپرم تولید میکنند، بخش مرکزی سیستم ارتباطی ضد پیری هستند.
دکتر «اندرو دیلین»، استاد دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و نویسنده اصلی این تحقیقات، ابراز کرد: خط زایا نقشی کلیدی در انتقال سیگنالهای ترمیم مغز به سایر نقاط بدن دارد.
دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا این یافتهها در مورد انسانها هم صادق است یا خیر. با این حال، دکتر دیلین بر این باور است که چنانچه بتوانیم نحوه تعاملات میتوکندری را درک کنیم، ممکن است بتوانیم این سیگنالها را جهت کند کردن یا حتی معکوس کردن پیری دستکاری نماییم.