نسخه چاپی خبر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشریح کرد
شایع‌ترین علل مرگ در استان آذربایجان شرقی چیست؟

کد خبر : 1175
14:34
1404/02/01


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به شایع ترین علل مرگ در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: سهم بیماری‌های قلبی و عروقی در علت فوت افراد در استان ۴۳.۴۵ درصد، سوانح و حوادث ۱۹.۹۰ درصد، سرطان‌ها ۱۹.۴۰ و بیماری‌های تنفسی ۸.۱۸ درصد است.


احمدرضا جودتی روز یکشنبه، ۳۱ فروردین در جلسه مجمع خیران سلامت استان آذربایجان شرقی که در محل دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته سلامت، آموزه‌های دینی را از منظر سلامت، مشارکت و مسئولیت پذیری مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: سلامت نیازمند داشتن رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است بنابراین فقط نداشتن بیماری نیست.
 
دبیر مجمع سلامت استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه مجامع سلامت ابزاری برای تسهیل مشارکت مردم و اجتماعی‌شدن سلامت است، گفت: مجمع سلامت فرآیندی سازمان‌یافته است که طی آن جامعه و سازمان‌های مرتبط ضمن تبادل اطلاعات و دانش، تجربیات خود را به اشتراک گذاشته و پیشنهاد سیاست‌های مناسب را برای سلامت جامعه ارائه می‌شود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز به عوامل اجتماعی موثر در سلامت اشاره کرد و گفت: عوامل عمومی اقصادی - اجتماعی، فرهنگی و محیطی همچون خدمات بهداشتی و درمانی، آب سالم، مسکن، شرایط زندگی و کاری، محیط کار، تحصیلات و تغذیه و امنیت غذایی در سلامت مؤثرند.
 
وی اذعان کرد: مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها به معنای تعهد شرکت‌ها نسبت به رعایت اصول اخلاقی، پایبندی به قوانین و کمک به توسعه پایدار است. این مفهوم فراتر از کسب سود مالی بوده و بر اثرگذاری مثبت بر سلامت جامعه، محیط زیست و ذی‌نفعان تأکید دارد.
 
وی با بیان اینکه انسان سالم، محور توسعه پایدار است، مطرح کرد: توسعه پایدار استراتژی است که جوامع بشری از طریق آن رویکرد به دنبال توسعه اقتصادی و اجتماعی هستند تا از منابع محیط زیستی محلی و بین‌المللی سود برده و کیفیت زندگی خود را بهبود دهند. توسعه‌ای پایدار خواهد بود که نیازهای کنونی جوامع را بدون لطمه زدن به پتانسیل‌ها و توانایی‌های مورد نیاز آینده، برآورده کند.
 
جودتی به چالش‌ها و مطالبات سلامت استان اشاره کرد و گفت: چالش‌های موجود در بخش بهداشت سلامت مردان، سالمندی، کاهش نرخ رشد جمعیت استان است که برای این چالش می‌توان پیشنهاد داد که دستگاه‌های اجرائی به قانون جوانی جمعیت در استان ( ایجاد شغل و ...) عمل کنند.
 
وی ادامه داد: مورد دیگری از این چالش را می‌توان به آلودگی هوا و تأثیرات انسانی و محیط زیستی ( دریاچه ارومیه و ...) اشاره کرد که پیشنهاد برای این چالش این است که بخش بهداشت برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، توسعه فضاهای سبز شهرها و استفاده از خودروهای استاندارد با بنزین با کیفیت بالا یا خودروهای هیبریدی و برقی تلاش کند.
 
وی همچنین به چالش‌های بخش درمان اشاره کرد و گفت: چالش عمر بالای سازه‌ای بیمارستان‌های تبریز و تمرکز بیمارستان‌های تبریز در ناحیه شرق شهر مطرح است که پیشنهاد ارائه شده این است که حمایت‌ها از تکمیل پروژه بیمارستان هزار و ۵۰۰ تخت‌خوابی با جلب حمایت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ادامه یابد.
 
دبیر مجمع سلامت استان آذربایجان شرقی به چالش‌های بخش غذا و دارو اشاره کرد و گفت: چالش محصولات قاچاق سلامت محور (دارو، مواد غذایی و لوازم آرایشی غیر استاندارد) تهدیدکننده سلامت مردم مطرح است که پیشنهاد ارائه‌شده این است که ورود و پیگیری جدی صمت و ارگان‌های نظارتی و امنیتی در مورد قاچاق محصولات سلامت محور در سطح استان انجام شود.
منبع: ایسنا
 

نویسنده : آذرتیتر
ستاک