نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 11 views
- تراکتور مالک بومی می خواهد 9 views
- بلیت فروشی دیدار تراکتور – استقلال آغاز شد 9 views
- شانزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران به کار خود پایان داد 8 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 7 views
- شهردار تبریز، مهمان لیلی و مجنون 7 views
- اصغر یوسفینژاد؛ ترور نافرجام يك فيلمساز 6 views
- مراغه دومین شهر از نظر حاشیهنشینی در آذربایجانشرقی است 6 views
- بازیکن مصدوم تراکتور ۶ ماه از میادین دور خواهد بود 5 views
- ۱۶ مصدوم بر اثر واژگونی مینی بوس در کلیبر 5 views
- فروشندگان سکه تقلبی در مرند دستگیر شدند
- مدارس شهرستانهای تبریز و اسکو برای سومین روز پیاپی غیرحضوری است
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان

نزدیک به ۱۴۲ هزار نفر در آذربایجان شرقی بی سوادند

به گزارش آذر تیتر به نقل از نصر، محمدحسین اشرفی روز یکشنبه در نخستین نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی شهرستان مراغه افزود: براساس سرشماری سال ۹۵، ۵٫۳ درصد افراد بین ۱۰ الی ۴۹ سال در کشور بی سواد هستند و برای ریشه کنی بی سوادی در کشور بسیج همگانی نیاز است.
وی به آمار بی سوادی در مراغه نیز اشاره کرد و افزود: در این شهرستان ۱۶۹ هزار و ۷۲۴ نفر، ۱۰ الی ۴۹ سال وجود دارد که از این میزان ۶٫۳ درصد معادل ۱۰ هزار و ۷۴۶ نفر بی سواد هستند.
اشرفی با بیان اینکه افراد بی سواد می توانند جهت ثبت نام در دوره های سواد آموزی به مراکز نهضت سواد آموزی شهرستان ها، مناطق و مدارس سراسر استان مراجعه کنند، گفت: ۶۸۰ هزار تومان به عنوان حق زحمه آموزش دهندگان در ازای هر سواد آموز پرداخت می شود و به آموزش دهندگان معلولان و روستایی یک میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: افرادی که نمی توانند به صورت فیزکی در کلاس های سواد آموزی حضور یابند، می توانند به صورت خودآموز در منزل و با استفاده از کتاب های رایگان نهضت سواد آموزی تحصیل و در امتحانات نهضت شرکت کنند که در صورت قبولی در امتحانات ۷۲۰ هزار تومان تشویقی به این افراد تعلق می گیرد.
اشرفی افزود: هر خانواده می تواند به عنوان نماینده سواد آموزی کشور باشد و با ایجاد انگیزه در افراد بی سواد خانواده در این راستا گام موثری بردارد.
وی گفت: جهت ریشه کنی بی سوادی از جامعه، نیازمند فرهنگ سازی عمومی برای سواد آموزی، همکاری با آموزش دهندگان جهت شناسایی افراد بی سواد، اجرای طرح اولیای بی سواد در جامعه و همکاری در واگذاری مکان های آموزشی مناسب هستیم.
اشرفی افزود: در سال گذشته ۳۶ روستای فعال در حوزه سواد آموزی در مراغه شناسایی شده اند که امیدواریم در روستاهای دیگر نیز سواد آموزی رواج پیدا کند.
وی با تاکید براینکه در تعداد ثبت نام افراد بی سواد محدویتی نداریم، افزود: زمان ثبت نام سواد آموزان در سالجاری تا آخر آذرماه است.
وی اضافه کرد: شاخص های مهم توسعه انسانی در زمینه های فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی جامعه رشد دانش و سواد آموزی است.
وی به مهمترین هدف شورای پشتیبانی سواد آموزی شهرستان اشاره کرد و گفت: همکاری و تعامل تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان در راستای شناسایی افراد بی سواد به عنوان یکی از اصلی ترین و مهمترین اهداف تشکیل این شورا است.
اشرفی به راهکارهای ریشه کنی بی سوادی نیز اشاره کرد و افزود: فرهنگ سازی عمومی برای شرکت بی سواد ها در کلاس ها، برگزاری جلسات هماهنگی و شورای پشتیبانی و بسیج ملی از سوی دستگاه ها از راهکارهای اساسی در ریشه کنی بی سوادی در کشور است.
وی اضافه کرد: اصلی ترین وظیفه سواد آموزی شناسایی، جذب، آموزش و سپس تحکیم سوادآموزی است.
وی با تاکید بر اهمیت مراکز یادگیری محلی گفت: آموزش مهارت زندگی و شغلی در کنار سواد آموزی از اصلی ترین برنامه های این مراکز است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این جلسه گفت: سواد یکی از مسائل پایه و زیرساختی در تمامی کشورها است و به عنوان یکی از مهمترین اهداف انقلاب ها مطرح می شود.
حمید شکری افزود: در کشور ما نیز، از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیت این موضوع، نهضت سوادآموزی در راستای کاهش و ریشه کن کردن بی سوادی تشکیل شد.
وی اضافه کرد: کاربردی کردن جلسات، شناسایی و فعال کردن محورها، برنامه ریزی عملی برای سواد آموزی و استفاده از ظرفیت های شوراها و دهیاری ها برای شناسایی افراد بی سواد در روستاها از مهمترین اهداف جلسه پیگیری شورای پشتیبانی سوادآموزی است.
وی افزود: بی سوادی یک معضل اجتماعی است که ریشه کنی آن نیازمند عزم ملی و مشارکت عمومی است.
معاون مدیرکل و رئیس آموزش و پرورش مراغه نیز در این جلسه گفت: مولفه های توسعه هر کشوری سطح سواد و میزان آگاهی در آن جامعه است.
جلیل اسلامی همکاری دستگاها در شناسایی افراد بی سواد در شهرستان را ضروری دانست و افزود: در شناسایی افراد بی سواد در شهرستان با مشکل مواجه هستیم که با حل این مشکل می توانیم در ارائه خدمات سوادآموزی به جامعه بی سواد شهرستان، آمار بی سواد را کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: سامانه سیب وزارت بهداشت، سامانه کمیته امداد و داشتن آمار مربوط به بی سواد در آخرین سرشماری می تواند در شناسایی افراد بی سواد در شهرستان کمک کند.
وی افزود: در حال حاضر ۱۴۰ نفر آموزش دهنده در مراغه مشغول فعالیت هستند.
طبق گزارش یونسکو، رابطه مستقیمی بین بی سوادی و فقر در یک کشور وجود دارد به این معنا که هرچه فقر در یک کشور بیشتر باشد، بیسوادی در آن کشور بیشتر است.
آمارهای جهانی نشان میدهد دستمزد افراد بی سواد ۴۲ درصد کمتر از افراد باسواد است که دلیل آن ضعف آنها در برقراری ارتباط موثر با دیگران و انجام کارهایی است که نیاز به سواد دارد. در واقع بیسوادی که در ابتدا زمینه را برای فقر فراهم کرده است.
به طور کلی برای رفع و ریشه کنی بسیاری از مشکلات در جوامع، بسیج ملی برای ریشه کنی بی سوادی در آنها نیاز است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۳ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
ارسال نظر