نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 10 views
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد 9 views
- از پوستر نمایش «لیلی و مجنون» رونمایی شد 8 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 7 views
- تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان شرقی 7 views
- پیام توییتری امیرعبداللهیان برای مقامات کاخ سفید 7 views
- «نصفه شبی» بر روی صحنه تئاتر شهر تبریز 6 views
- بازیکن مصدوم تراکتور ۶ ماه از میادین دور خواهد بود 5 views
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت 5 views
- «نازم این مهمان که بیرون کرد صاحب خانه را» 4 views
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان
- این آمار لعنتی
- جدول برنامه های اجرایی جشنواره ی ملی تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان منتشر شد

گزارش استیضاح وزیر اقتصاد:
کارت قرمز مجلس به وزیر اقتصاد

به گزارش آذر تیتر به نقل از ایرنا، جلسه استیضاح مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز چهارم شهریور ۱۳۹۷ خورشیدی به ریاست علی لاریجانی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد و موافقان و مخالفان استیضاح در این جلسه دیدگاه های خود را بیان کردند.
پیش از این علی اصغر یوسف نژاد عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی از ارایه تقاضای استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در ۲۸ مرداد سال جاری با امضای ۳۳ نماینده به هیات رییسه خبر داده بود که از مهمترین محورهای این مهم می توان به «وضعیت نابسامان اقتصادی کشور، بازار متلاطم ارز و سکه، ناتوانی در تدوین و اعمال سیاستهای اقتصادی و مالی، اعمال نکردن تکالیف قانونی در حوزه فعالیتهای بانکی، اجرا نشدن برنامههای اعلامی در زمان اخذ رای اعتماد از مجلس، فقدان تدبیر لازم در سازماندهی اقتصادی، عدم اجرای عادلانه نظام مالیاتی به نحوی که بیشترین فشار مالیاتی به واحدهای تولیدی و اقشار کم درآمد وارد میشود و بی توجهی به اقتصاد مقاومتی » اشاره کرد.
«عدم تدوین و اجرای سیاست های اقتصادی مناسب در حمایت از تولید داخلی، ناتوانی در مردمیسازی اقتصاد و تقویت توان تولید ملی، عدم توانایی در شفافسازی و سالمسازی اقتصاد، عدم توانایی در افزایش ثروت عمومی، عدم مشارکت فعال در تنظیم سیاستها و برنامههای اجرایی، اقتصادی و مالی، عدم مدیریت مناسب بازار سرمایه، گمرک، مالیات، بیمه و خزانهداری، عدم نظارت مالی صحیح بر صحت جریان عملیات مبادلات اقتصادی کشور و عدم برنامهریزی صحیح جهت جذب سرمایهگذاری خارجی و بی توجهی به آن» از دیگر محورهای این استیضاح به شمار می رفت.
مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش نخست سخنان خود به استیضاح کنندگان پاسخ داد و به دفاع از عملکرد خود در این وزارتخانه پرداخت، پس از آن سخنرانان مخالف استیضاح به سخنرانی پرداختند.
در این جلسه برای جلوگیری از ایجاد حواشی از نمایندگان و وزیر خواسته شد تا در ارتباط با موضوع سخن بگویند تا اتفاق های جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دگربار تکرار نشود. در این باره علیرضا رحیمی عضو هیات رییسه مجلس گفت: تدابیری برای پرهیز از حواشی و پیشگیری از بداخلاقی ها درنظر گرفته شده است.
علیاصغر یوسف نژاد از متقاضیان استیضاح از وزیر خواست که در مدت زمان تعیین شده به سخنرانی بپردازند و دفاع نهایی با وزیر خواهد بود. یوسف نژاد با بیان این که سخنرانان جلسه استیضاح باید در ارتباط با محورهای ۱۷ گانه استیضاح سخن بگویند، اظهار داشت: «خواهش ما از نمایندگان این است که در محور استیضاح بحث کنند و از پرداختن به مسایل حاشیهای خودداری شود.»
** حضور برخی از مسوولان در استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی
در جلسه استیضاح کرباسیان برخی مسوولان کشور همچون اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرتضی بانک مشاور رییس جمهوری، محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رییس جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی و بهروز کمالوندی سخنگوی این سازمان حضور داشتند.
– موافقان استیضاح کرباسیان
** کاهش قدرت خرید مردم در دوران وزارت کرباسیان
کاهش قدرت خرید مردم در دوران وزارت مسعود کرباسیان از جمله دلایلی بود که برخی از نمایندگان در موافقت از استیضاح وی مطرح کردند در همین ارتباط حسینعلی حاجیدلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: آقای وزیر اقتصاد در دوران وزارت شما قدرت خرید مردم ۵۰ درصد کاهش یافته و ۹ تا ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور به تاراج رفته و ۵۷ تن طلا و سکه از دست رفته است.
آقای کرباسیان یک سال از زمان رای اعتماد نمایندگان و ارایه برنامه کاری شما با شعار آزادی، امنیت و آرامش و پیشرفت بر اساس ماده ۲۰۶ آیین نامه داخلی به نمایندگان گذشت. بر کارگران و کشاورزان و کسانی که شغل نداشتند و معلمان و رانندگان چه گذشت. هر چه اندیشه کردم امروز از کجای اقتصاد برای شما بگویم بی نتیجه ماند. از گرانی مواد غذایی یا خودرو یا بازار عنان بریده ارز و سکه یا رکود تورمی که کمر تولیدکنندگان را شکسته یا عدم شفافیت و یا خروج سرمایه های هزاران میلیاردی. اینقدر لیست بلند بالایی شد تصمیم گرفتم از زبان و برنامه های خودتان که در مرداد ۹۶ به مجلس ارایه کردید، بگویم.
آقای وزیر یادتان هست که در برنامهای که به مجلس ارایه کردید مهار تورم افسار گسیخته را از برنامه های دولت یازدهم اعلام کردید و گفتید رشد منفی اقتصاد در دولت مثبت شده است. مهار تورم در کنار احیای رشد اقتصادی سبب التهاب زدایی از اقتصاد شده و دیگر شاهد نوسانات شدید در بازار کالا و ارز و خدمات نیستیم. شما گفتید ثبات نسبی در اقتصاد کشور حاکم شده است. اذعان کردید تورم افسار گسیختهای که در برخی زمان ها از مرز ۴۰ درصد عبور کرده بود پس از ۲۶ سال در سال ۹۵ تک رقمی شده است. گفتید تورم گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها از ۴۱٫۷ درصد در سال ۹۲ به ۸٫۲درصد در سال ۹۵ رسیده است.
گفتید ضریب نرخ ارز به کمتر از پنج درصد در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است. در بیان دستاورد دولت یازدهم اعلام کردید به گواه ارزیابان مستقل بین المللی در شاخص هایی مانند بهبود فصای کسب و کار و نواوری و شادی و کیفیت زندگی بهبود داشته ایم. گفتید جایگاه بین الملی کشور در شاخص آزادی اقتصادی ۱۳ پله و در فلاکت اقتصادی ۱۵ رتبه بهبود یافته است. اما شما که وزیر شدید دلار ۳۸۰۰ تومان به ۱۲ هزار تومان رسید و متوسط قیمت یک متر مسکن با حداقل ۶۵ درصد افزایش به متری ۸ میلیون تومان رسید. روزانه یک هزار میلیارد تومان به نقدینگی کشور افزودید. بالاترین میزان نقدینگی کشور یعنی ۱٫۶ تریلیون تومان را تجربه کردیم. رشد اقتصادی را به سه تا چهار درصد کاهش دادید. نرخ تورم نقطه به نقطه نشان می دهد در خردادماه به ۱۳٫۷ رسیده است یعنی ۹۵ درصد افزایش قیمت داشتیم. این رشد در برخی زیربخش ها که تاثیر زیادی از تلقی مردم از تورم دارد بسیار قابل توجه است.
شاخص قیمت خوراکی ها و آشامیدنی ها هر ماه حدود ۹ درصد رشد داشته است. در یک سالی که شما وزیر شدید رتبه بهبودی فضای کسب و کار ایران چهار رتبه کاهش یافته است. در این یک سال قیمت خودرو ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است. فیمت سکه از یک میلیون و دویست به بالای چهار میلیون رسیده است. قدرت خرید مردم را حداقل ۵۰ درصد کاهش دادید. نقش شما در تهیه و ابلاغ بسته اول ارزی کشور چیست؟ اگر نقش داشتید بر چه اساسی مفاد آن را تهیه کردید. ۹ تا ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور را به تاراج دادید و ۵۷ تن طلا و سکه را از دست دادیم. اگر نقش نداشتید شما چه وزیر اقتصادی هستید که در تیم اقتصادی دولت نقشی ندارید.
** کرباسیان نتوانست تیم اقتصادی را به هم مرتبط کند
شادمهر کاظمزاده نماینده مردم دهلران و عضو فراکسیون نمایندگان ولایی از دیگر سخنرانان موافق استیضاح وزیر اقتصاد بود. وی با بیان این که کشور در برابر یک جنگ اقتصادی تمامعیار است، گفت: طراحان و سیاستگذاران آمریکایی نقشههای جدیدی را طراحی میکنند و ستاد اقدام به تحریم شکل میدهند، در مقابل اتاق جنگ اقتصادی آمریکا، اتاق جنگ اقتصادی ما چه میکند و پاتکهای اقتصادی ایران چه بوده است؟ وزارت اقتصاد مسئول تنظیم سیاستهای اقتصادی و مالی و هماهنگی آنهاست و وزیر اقتصاد نخ تسبیحی است که باید اعضای تیم اقتصادی را به هم مرتبط و منسجم کند. در این شرایط و با وجود حجم نقدینگی فراوان مردم به دنبال جایی مطمئن برای سرمایهگذاری هستند. باید جوابی برای آنها پیدا کنیم. نوسانات و التهابات ارزی در حالی اتفاق میافتد که کشور ما از ظرفیتها و امکانات اقتصادی سرشار برخوردار است و این شرایط با وجود امکانات و ثروت ملی قابل توجیه نیست.
** خادمی: روحیه اشرافی گری خاوری همچنان در بدنه مدیران وزارت اقتصاد جاری است
هدایتالله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در جریان بررسی استیضاح وزیر اقتصاد به عنوان یکی از متقاضیان استیضاح، بیان داشت: آیا وضع اقتصادی مردم را نمیبینیم و صدای مستضعفان را نمیشنویم؟ چهطور است که در این اوضاع بد اقتصادی زندگی تودههای مردم سختتر و زندگی برخی بهتر و شیرینتر میشود؟ متاسفانه این وزارتخانه نه استراتژی برای پیشبرد مسائل کشور داشته و نه برای سازمانهای تابع برنامهای ارائه کرده است. ضمن اینکه نبود دانش، انگیزه، ناهمگونی مدیریتی و استفاده از مدیران بیانگیزه و خسته در صدر امور از دیگر معایب این وزارتخانه است.
خادمی با بیان این که معاون بانک، بیمه و شرکتهای دولتی در این وزارتخانه بیشتر در سفر خارجی به سر برده و عملکرد وی خروجی مشخصی نداشته است، افزود: در بیمهها هم وضعیت خوبی حاکم نیست و ما شاهد صدور بیمهنامه برای هواپیمایی آسمان بدون دریافت حق بیمه سنوات قبل و سال جاری بودیم در حالی که این شرکت باید ۲۸ میلیارد تومان خسارت میداد. بانکها با پول مردم شرکت و هلدینگ تاسیس کردند. آیا وظیفه بانکها این است؟ بانکها چه ربطی به خرید فولاد و پتروشیمی دارند؟ دختر یکی از مسئولان خودروی ۳۵۰ میلیونی را با ۱۰۰ میلیون تخفیف به قیمت ۲۵۰ میلیون و با وام چهار درصد دریافت کرده، در حالی که در این مملکت فوق لیسانسها به دنبال نظافتچی بودن هستند. امروز اگر آقای خاوری نیست اما روحیه اشرافی گری او در بدنه مدیران اقتصاد جاری است.
خادمی با طرح این سوال که فرزند بیست و چند ساله مشاور رییس جمهوری در شرکت زیرمجموعه وزارت اقتصاد چه میکند، اظهار کرد: اختلاس، قاچاق و تخلفات گسترده در گمرک بیداد میدهد. در سالهایی که آقای کرباسیان در گمرک بود چه گذشت که بازرسی پرده از قاچاق سازمان یافته ۱۵ تریلیون دلاری برداشت و چرا بایگانی گمرک و اسناد سال ۹۲ و ۹۳ آتش گرفت.
وی در پایان وضعیت بازار ارز را از دیگر نقاط ضعف عملکرد وزیر اقتصاد عنوان کرد و اظهار داشت: گفته میشود دولت برای پرداخت بدهی خود دلار را گران میکند.
**جامعه تورم ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی را تجربه می کند
سلام امینی نماینده مردم ایلام و دیگر عضو فراکسیون نمایندگان ولایی هم در موافقت با این استیضاح گفت: آنچه ما نمایندگان را وادار کرد که طرح استیضاح وزیر اقتصاد را مطرح کنیم شرایط نامطلوب اقتصادی کشور است. استیضاحکنندگان امروز افرادی هستند که سال گذشته به آقای کرباسیان رای اعتماد دادند. البته تنها به وجود آورنده شرایط امروز کشور وزارت اقتصاد نیست، اما نظارهگر بودن تیم اقتصادی دولت و شخص آقای کرباسیان برای ما سوالبرانگیز است. تمام اقشار جامعه شرایط نامطلوب اقتصادی را درک میکنند، دایره فقر و محرومیت گستردهتر شد، متوسطین جامعه در حال سقوط به لایههای زیرین جامعه هستند، قیمت اجناس و کالاهای مورد نیاز جامعه ۲ برابر یا گاهی تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.
جامعه تورم ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی را تجربه میکند اما درآمد مردم رشد آن چندانی نداشته است، در این اوضاع تنها درصد بسیار کمی یک شبه ره هزاران ساله پیمودند. درصد بالایی از جامعه که به نان و پنیر راضی بودند، امروز این «قوت لایموت» خود را هم دچار خطر میبینند. پروندههای قضایی زیادی در دست بررسی است، خرید مسکن برای جوانان به رویا تبدیل شده و ارزش پول مردم سقوط کرده است.
**کرباسیان مسوول دشواری وضعیت اقتصادی کنونی است
سید قاسم جاسمی نماینده مردم کرمانشاه در موافقت با استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه علنی گفت: امروز ترامپ از برجام خارج شده و تصمیمات جدیدی در دولت آمریکا گرفته، یکی از این تصمیمات جنگ اقتصادی علیه ایران است. ما باید بر اساس مقتضیات و برنامه ها خود را برای جنگ اقتصادی آماده می کردیم، آیا با شرایطی که الان خون مردم را در شیشه کردیم می توانیم با آمریکا بجنگیم. شما با اقداماتی که انجام دادید و کارهایی که در دستور کار خود قرار دادید، ثروتمندان را پولدارتر و فقیران را فقیرتر کردید و وضعیت معیشت مردم بسیار سخت و دشوار است. امروز سفره های مردم روز به روز خالی تر می شود، با بی تدبیری وزیر اقتصاد زمینه ناهنجاری ها و ناامنی ها در کل کشور گسترش یافته است و ارزش پول ملی را که با مقاومت و تحمل سختی ها و تقدیم هزاران شهید و جانباز حفظ شده بود، در یک شب به تاراج دادید.
**کرباسیان به وزارت اقتصاد تسلط ندارد
همچنین علی ساری نماینده اهواز و دیگر عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در موافقت با استیضاح کرباسیان خاطرنشان کرد: وزیر اقتصاد به عنوان کارگزار نظام و دولت موظف بود که اقتصاد را به گونهای اداره کند تا کشور با یک توئیت و تهدید دچار مشکل نشود یا در صورت وقوع بحران تصمیمی نصف و نیمه را برای کنترل اتخاذ می کرد. کرباسیان تنها ۲ بار در جلسات شورای پول و اعتبار حضور یافت و اساسا به دلیل فقدان تسلط به اظهار نظر در خصوص مسائل مطرح شده تخصصی در این جلسات، غایب بوده آیا این شخص شایسته وزارت است؟
وزیر اقتصاد یک روز پس از اعلام وصول استیضاح خود متنی را منتشر و بیان کرد در مجلس پیرامون مبارزه با فساد و دستاوردهایش حرف میزند، کرباسیان در آن متن گفت من واگذاری های متعدد را انجام دادم که همه آنها در بخش خصوصی باقی بود، وی به خوبی می داند که بزرگ ترین واگذاری دوران تصدی ایشان، فروختن بیمه البرز بود. وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که آیا واقعا این بیمه به بخش خصوصی واقعی واگذار شد؟ وقتی در آن ماجرا موج مخالفت را دیدید، چرا نام خریدار را اعلام نکرده و در آخر نیز مشخص نشد که چگونه سر و ته ماجرا را به هم آوردهاید.
– مخالفان استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی
** کرباسیان از توانایی های لازم مدیریتی برخوردار است
حسن سلیمانی نماینده کنگاور در مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد گفت: کرباسیان در دوران خدمت خود در مدیریتهای کلان نظام در حد معاون وزیر و همچنین در بخش خصوصی در اتاق بازرگانی به عنوان عضو هیأت رییسه هیأت نمایندگان و مشاوران اتاق بازرگانی تهران مشغول به کار بود و از قابلیت، تجربه و توانایی لازم در بخشهای مختلف مدیریتی برخوردار است. اقتضای دستگاههای وابسته به امور اقتصادی و دارایی، اقتصاد کلان کشور نیست و نتیجه بد عملکرد اقتصادی دولت یا نظام صرفا به بدی و ناتوانایی و فقدان قابلیت وزیر اقتصاد بازنمیگردد. خزانه داری از جمله دستگاههایی است که وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی است، یعنی مسوول دریافت و پرداخت است و فردی که در این بخش مسوولیت دارد باید در دریافتها و پرداختها اهل صداقت و دقت باشد.
پرداخت مطالبات دستگاهها تلاش برای به روز کردن بدهیهای دولت، میزان اوراق منتشره، اقدامی است که در این بخش انجام میشود و در این مدت نیز سر وسامان خوبی به این موضوعات داده شده است و دریافت و پرداختها نیز سامانهای شده است. مسوولیت وزیر اقتصاد در امور بانکی فقط در ارتباط با رییس مجمع عمومی بانک ملی و بانک سپه است و همین قدر مسوولیت برایش باقی مانده و در سایر بانکها دخالتی ندارد.
** با تغییر افراد نمیتوان مشکلات را حل کرد
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار داشت: بنده با تمام وجودم برای این کشور تلاش کرده و از نظر علمی از هیچ سهمیهای تاکنون استفاده نکردهام. برای انجام عمل جراحی از هیچ بیماری پول نگرفتهام. در زندگی فرزندانم هیچگونه ابهامی وجود ندارد و به رسانهها نیز گفتهام که میتوانند زندگی فرزندان من را مورد بررسی و نمایش قرار دهند. بنده علم، مدرک و کارشناسی خودم را هیچگاه برای زد و بند سیاسی و جناح بازی به کار نبردهام.
پزشکیان با بیان علت مخالفتش با استیضاح وزیر اقتصاد گفت: نمیخواهم بگویم که آقای کرباسیان در بروز شرایط اقتصادی کنونی هیچ تقصیری ندارد اما ما در مقابل بزرگترین قدرت اقتصادی دنیا قرار گرفتهایم و امروز این قدرت اقتصادی با تمام قوا وارد میدان شده و میخواهد ما را زمینگیر کند. عربستان سعودی را هم که با ورود به سفارتش تحریک کردیم و موجب شدیم که میلیاردها پول علیه ما خرج کند. رژیم صهیونیستی نیز که تکلیفش مشخص است.
نایب رییس مجلس با بیان اینکه دشمنان ما تمام راههای اقتصادی را که میتواند اقتصاد کشور را سرپا نگه دارند، میبندند، تصریح کرد: آیا ما در این مملکت اعلام کردهایم که در حال جنگی اقتصادی هستیم. در زمان جنگ تحمیلی همه مسوولیت پذیر بودند. هر تصمیمی که ستاد جنگ صادر کردند همه موظف به اجرای آن بودند. اما امروز هرکس میآید کاری کند همه او را محاکمه کرده و به او میگویند چرا اینگونه کار میکنید. در شرایط کنونی ما، لاجرم باید ستاد مدیریت جنگ تشکیل دهیم و تنها راهی که برای ما وجود دارد این است که اتحاد و انسجام ملی را حفظ کرده و بپذیریم که همه باید مسوولیت امور را در اختیار داشته باشیم. هرکس مدعی است که میتواند مشکلات کشور را حل و فصل کند، ستادی تشکیل دهد و مقام معظم رهبری دستور دهند هر تصمیمی که این ستاد گرفت همه موظف باشند که اطاعت کنند. ما باید سختیها را تحمل کنیم و همه باید بپذیریم که ساده زندگی کنیم. سوال من این است که چرا جلوی ورود خودروهای لوکس به کشور گرفته نمیشود. آن هم در شرایطی که در حال جنگ هستیم و این نوع جنگ از جنگ رودر رو با دشمن سختتر است. ما باید مواظب اقشار متوسط و متوسط رو به پایین باشیم. چرا که افزایش قیمتها مستقیما بر زندگی این اقشار تأثیر میگذارد. همچنین باید تمامی هزینههای اضافی در کشور را کنار بگذاریم.
یک راه بیشتر نداریم و آن هم این است که سیاستمداران، علما، دانشمندان و کارشناسان کنار هم قرار گیرند و از طرف دیگر کارگروهی ایجاد شود و تحت عنوان ستاد جنگ اقتصادی با همفکری هم اقدام به حل و فصل مشکلات کنند. ما باید باور داشته باشیم در مقابل زورگویی دشمنان سر خم نخواهیم کرد و دست به دست هم دهیم و در مقابل دشمن یک صدا باشیم. بنده نمیگویم نقدی بر عملکرد وزیر اقتصاد وجود ندارد ولی به پیر و پیغمبر مشکل اصلی اقتصاد کشور وزیر اقتصاد نیست. آیا تصور میکنید با این کار اشتغال درست میشود؟ بنده از پشت این تریبون اعلام میکنم تا ۱۰ سال آینده نیز موضوع اشتغال با این کارها درست نمیشود، بلکه باید روش را عوض کنیم. از نظر علمی ثابت شده است که نباید دنبال مقصر باشیم، بلکه باید به دنبال ریشه مشکل بگردیم تا آن را حل کنیم. با عوض کردن آدمها نمیتوان مشکل کشور را حل کرد. بلکه باید ریشه مشکل را پیدا کرد و با راهحل علمی برای حل آن اقدام کنیم. با احساسات و شعار دادن مشکل حل نمیشود. در عمل بین تئوری و حرف سالها فاصله است. بین آنچه که میفهمیم و آنچه میتوان انجام داد فاصله زیادی وجود دارد، همه ما دلمان برای کشور میسوزد و همه به دنبال صداقت هستیم.
– واکنش به مخالفت فراکسیون امید در ارتباط با استیضاح کرباسیان
اعضای فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با استیضاح وزیر اقتصاد مخالفت کردند که البته این موضوع انتقادهایی را در پی داشت. الیاس حضرتی نماینده تهران و عضو فراکسیون امید و از متقاضیان این استیضاح در واکنش به مخالفت فراکسیون امید با استیضاح کرباسیان در صحن علنی خطاب به خبرنگاران گفت: اگر لازم باشد از این فراکسیون هم استعفا میدهم اما در نطق خود این موضوع را مطرح می کنم. حضرتی یکی از سخنرانان استیضاح وزیر امور اقتصادی و دارایی بود.
– پاسخ وزیر امور اقتصادی و دارایی به استیضاح کنندگان
وزیر امور اقتصادی و دارایی در سخنانی به دفاع از عملکرد خود در این وزارتخانه پرداخت.
** دفاع از عملکرد وزارت امور اقتصادی و دارایی
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به این موضوع که نوسان ارزی به معنی ناکارآمدی کل اقتصاد ایران نیست، گفت: از ابتدای امسال وضعیت ارز تحت تاثیر اثرات روانی تحریم و برخی سوءاستفاده های داخلی دچار نوسان شد اما این به معنای این نیست که اقتصاد به یکباره ناکارآمد شده است. اگر حوادث غیرارادی وغیرمترقبه نبود، اکنون می توانستیم نشانه های روند بهبود اقتصادی را در کشور و در بهبود زندگی مردم ملاحظه کنیم. به عنوان وزیر اقتصاد به تک تک نمایندگان حق می دهم نگران وضعیت موجود باشند؛ سئوالاتی که مردم از شما می پرسند از من نیز به عنوان خادم خود می پرسند.
من هم می دانم سفره های مردم با برخی آمارهای اقتصادی تناسبی ندارد؛ به شما حق می دهم پاسخ سئوالات را از من بخواهید و با نهایت آگاهی از شرایط کشور مطالبات مردم را بر می شمارم، اما نکته اینجاست که باید بین نوسان ارزی به عنوان یک رخداد با مسیر کلی اقتصاد تفاوت قائل شد و هیچکدام را به دیگری تعمیم نداد. من هم قبول می کنم که از ابتدای فصل بهار ارز تحت تاثیر اثرات روانی تحریم و برخی سوء استفاده های داخلی دچار نوسان شد اما این به معنای آن نیست که اقتصاد به یکباره ناکارآمد شده است.
** مقابله با فعالیت های معاندان علیه اقتصاد
کرباسیان از نمایندگان مجلس خواست تا میان یک رخداد در حوزه اقتصادی با مسیر کلی اقتصاد کشور تفکیک قایل شوند و در این باره بیان داشت: متاسفم به جای آنکه زمان و توان خود را روی بهبود معیشت مردم بگذارم، مجبورم بخشی از توانم را برای خنثی کردن اقدام اقتصادی معاندان تخصیص دهم. اکنون آماده ایم همزمان از یک سو با حمله های اقتصادی دست و پنجه نرم کنیم و از سوی دیگر معیشت مردم را تامین کنیم. از دید من ریشه کنونی تلاطم اقتصادی کشور ترکیبی از آسیب های ساختاری کشور است که فراتر از یک قرن بوده و گریبان کشور را گرفته و شوک های آن برون زاست.
مشکلات ساختاری اقتصادی ایران، موضوعی تاریخی است و ریشه طولانی دارد؛ همچنین با شوک های برونزا مواجه بوده که تحت کنترل دولت یا وزارتخانه ای خاص نیست. ریشه تلاطم موجود نه فقط ساختار اقتصادی بلکه متاثر از بدعهدی نظام سلطه است. من یک سال است که مسئولیت وزارت اقتصاد را برعهده گرفته ام و نمی توان انتظار داشت مسایل تاریخی را در یکسال حل و فصل کرد.
این تهدیدهای برون زا، برای کشورهای همسایه ترکیه و روسیه نیز رخ داد در حالی که این کشورها نه به قطع صادرات نفت و سوئیفت تهدید شدند و نه حمل و نقل کشتی ها به بنادر آنها و صادرات فولاد و پتروشیمی آنها محدود شد. با این حال آثار این تحریم ها در ترکیه و روسیه مخرب تر از ایران بود.
**پایان وزارت مسعود کرباسیان در دولت دوازدهم
سرانجام نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی های لازم با ادامه فعالیت مسعود کرباسیان در امور اقتصادی و دارایی مخالفت و مُهر تایید بر پایان وزارت وی زدند.
کرباسیان با کسب ۱۳۷ رای موافق، ۱۲۱رای مخالف و ۲ رای ممتنع از مجموع ۲۶۰ رای ماخوذه از همراهی کابینه دوازدهم باز ماند.
ارسال نظر