
پای صحبت های مردم:
قطعیهای آب “آناخاتون” گاهی به ۱۹ ساعت در روز میرسد

به گزارش آذر تیتر به نقل از تسنیم، شهر تبریز سالهاست که عنوان کلان شهر را با خود به یدک میکشد، اما در چند قدمی این شهر منطقه ای وجود دارد که با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم میکند که بخشی ازآن ناشی از بی توجهی مسولان است.
منطقه آناخاتون با جمعیتی قریب به ۲۰ هزار خانوار در ده کیلومتری تبریز قرار دارد. این منطقه که یکی از روستاهای تابعه تبریز بود ودر یکی دو سال اخیر با اجرای طرح جامع، به شهر تبریز ملحق شد و تحت تابعیت شهرداری منطقه ۶ تبریز رفت.
ساکنان این منطقه با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند اما اگر از مردم این منطقه بپرسید مشکل اصلی شما چیست، میگویند آب؛ مردم آناخاتون مدتی است با مشکل قطعی آب مواجه هستند و این مشکل بخشی از زندگی ساکنان این منطقه در تمام سال است و هر وقت هم که آب وصل میشود، جریان ضعیف آن باعث میشود که نتوان از آن استفاده مناسبی کرد.
مشکل قطعی آب از ابتدای امسال تا به این روز حادتر نیز شده است به طوری که مردم آناخاتون فقط ۵ الی ۶ ساعت از شبانه روز قادر به استفاده از آب لوله کشی هستند، که متاسفانه این ۶ ساعتی که آب به پشت شیرهای منزل مردم میرسد در ساعتهای نیمه شب است و ساکنان این منطقه مجبورند بعد از پایان روز خود به جای استراحت در شب به ذخیره سازی آب برای فردایشان بپردازند.
آناخاتونیها برای حل مشکل شان تا کنون به کرّات به فرمانداری و شورای شهر رفته اند و حتی در سالهای ۹۳ و ۹۴ نیز از طریق رسانهها موضوع قطعی آب منطقه را رسانهای شده کردند، اما به دلیل کوتاهی مسئولان تا کنون اقدامی برای حل مشکل قطعی آب طولانی مدت و مکرر نشده است.
در گفتوگویی که با مردم این منطقه انجام دادیم، علی کرمپور یکی از اهالی آناخاتون میگوید: مسئولان فرمانداری و شورای شهر در خصوص این قطعیهای طولانی مدت آب که گاهی به ۱۹ ساعت در هر روز میرسد، هیچ پاسخ قطعی ندادهاند و مشخص نیست تدبیر آنها برای حل این مشکل چیست و مشکل ما به قوت خودش باقیاست.
حاج رسول، دیگر ساکن این محله در گفتوگو با تسنیم گفت: برای حل قطعی آب نیاز است در مسیر آبرسانی به این منطقه یک دستگاه رگولاتوری نصب شود تا به کمک آن جریان برق تقویت شده و پمپهای آبرسانی بهتر کار کنند. اما مسئولان سازمان آب این منطقه تا کنون از خرید این دستگاه طفره رفته اند.
وی افزود: البته ناگفته نماند مسئولان این سازمان به جای اینکه مشکل قطعی آب را با نصب یک دستگاه رگولاتور برای همیشه حل کنند، ترجیح داده اند تا به اعزام خودروهای حامل تانکر آب به مردم آبرسانی کنند.
رضا علیزاده هم دیگر ساکن آناخاتون با بیان اینکه مردم منطقه میگویند نصب دستگاه تقویت کننده پمپهای آبرسانی هزینه زیادی ندارد تاکید میکند: حتی اگر مقامات دولتی قصد جدی ندارند تا این دستگاه را تهیه کنند، حاضریم هزینه آن را تقبل کنیم. اما مسئولان آب این منطقه بازهم به خواسته آنها بیتوجهی میکنند. به همین دلیل روز دوشنبه -۸ مرداد- آناخاتونیها در اقدامی اعتراضی از تانکر آب اعزام شده به منطقه آبی دریافت نکردند تا موضوع را یکبار دیگر به رسانهها گزارش کنند، بلکه شاهد همت مسئولان باشند.
در این خصوص مرضیه حقی، یکی از ساکنان این منطقه در مصاحبه اش میگوید: مگر ما در چه عصری زندگی میکنیم که مجبور هستیم تا این حد با قطعی آب مواجه باشیم. ما چرا باید مجبور باشیم تا برای تهیه آب هر دفعه به کنار تانکرهای آب اعزام شده به منطقه برویم و بعد از پر کردن ظروف نگه داری آب، دبههای سنگین را به خانه برگردانیم. چرا هیچ کدام از مناطق تبریز چنین مشکلی ندارد و فقط ما این مشکل را داریم.
کمال سرندی از دیگر ساکنان آناخاتون هم با اشاره به اینکه قطعی آب و جریان ضعیف آب سابقه طولانی در این منطقه دارد، میگوید: اکثر مردم آناخاتون در محل ورودی لوله آب به منازل شان یک پمپ آب تهیه کرده اند تا به کمک آن جریان آب تقویت شود. اگر آب قطع نشود به کمک این پمپها میتوان امور زندگی را پیش برد. اما مشکل اصلی در قطعی کامل آب است. قطع شدن کامل آب در ماههای اخیر موجب شده است که حتی پمپ آب منازل هم جوابگو نباشد.
برخی از ساکنان منطقه برای مشکل قطعی آب در روزهای اخیر پیگیر شدهاند و در این خصوص با احمد علیزاده، مسئول آبرسانی منطقه آناخاتون صحبت کرده اند. علیزاده هم به آنها گفت: قطعی آب این منطقه به دلیل ضعیف بودن برق است.
مسئول آبرسانی ادامه داده است: ما برای پمپاژ (انتقال) آب به مخازن که وظیفه ذخیره سازی وتامین آب در این منطقه را بر عهده دارد، از برق سه فاز استفاده میکنیم اما به علت ضعیف بودن برق هر سه فاز برق کار نمیکند. همین وضع هم سبب شده است که در ماههای اخیر با مشکل جدی ذخیره سازی آب در آناخاتون روبه رو باشیم.
علیزاده افزود: برای حل این مشکل نیاز به رگولاتور داریم. بنده نیز شخصا این مساله را پیگیری کرده ام اما مسئولان از تهیه ونصب این دستگاه امتناع کرده اند. ودلیل تهیه آن را هم کسری بودجه عنوان کرده اند.
البته علیزاده یکی دیگر از مشکلات آبرسانی منطقه را نیز کوچک بودن منبعهای آب و اینکه این منبعها در موقعیت پایین تری از سطح ساختمانها قرار دارند، عنوان کرده است. اما از صحبت های او مشخص است برای حل قطعی آب طولانی مدت هر روز این منطقه، راهکار اصلی نصب رگولاتوری است تا بتواند جریان برق منابع ذخیره آب را تقویت کند و تامین آب شرب تسهیل شود.
گزارش از آذر مهدوان
ارسال نظر
نمایش 1 - 14 از 27
- گشایش روزنه امیدی در آموزش و پرورش 4 views
- تربیت انسان های تک بعدی چالش پیش روی آموزش و پرورش 4 views
- اصلاحات قیام باید در عالم نسوان هم نفوذ پیدا نماید/نگاهی به دیدگاه شیخ محمد خیابانی درباره زنان 4 views
- گام های آسان برای تقویت حافظه 4 views
- ورنی بافی؛ هنر صنعتی نیازمند حمایت جدی 3 views
- ۵۰ درصد سطح زیر کشت محصولات کشور با معضل شوری مواجه هستند 3 views
- حذف صورت مسئله، به جای حلّ آن!!! 2 views
- آب شرب باید به آسانی در دسترس جامعه عشایری قرار گیرد 2 views
- خرید دلار ریسک زیادی دارد 2 views
- دستکاری هویت شهر به نام ساماندهی 2 views
- تولید کیف و کفش دست دوز از چرم ماهی قزل آلا در آذربایجان شرقی
- مالیات بیشتر مودیان مشاغل آذربایجان شرقی بدون رسیدگی قطعی شد
- ثبت جهانی ژئوپارک ارس از طریق یونسکو رسما اعلام شد
- به جای خودرو مدیر وارد کنیم
- برقراری مجدد بیمه بیش از چهار هزار نفر از قالیبافان آذربایجان شرقی
- امسال ۲۵ نقطه حادثه خیز در جادههای استان اصلاح می شود
- اجرای پروژه شهر سیب در آذربایجان شرقی
- ۴۰۰ هزار کارت سوخت در باجه های معطله پست منتظر دریافت از سوی مردم
- اصلاح قیمت خرید گندم در خودکفایی چه تاثیری دارد؟
- رشد تولید و ثبات اقتصادی نیازمند ایجاد امنیت و آرامش برای سرمایه گزاران است
- طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مورد پذیرش دانشگاه پیام نور نیست
- برخی رشتههای دانشگاهی بازار کار ندارند
- حساب بانکی نوزادان برای ثبتنام در سجام و دریافت سهام به نام ولی کودک است