نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 11 views
- تراکتور مالک بومی می خواهد 9 views
- بلیت فروشی دیدار تراکتور – استقلال آغاز شد 9 views
- شانزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران به کار خود پایان داد 8 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 7 views
- شهردار تبریز، مهمان لیلی و مجنون 7 views
- اصغر یوسفینژاد؛ ترور نافرجام يك فيلمساز 6 views
- مراغه دومین شهر از نظر حاشیهنشینی در آذربایجانشرقی است 6 views
- بازیکن مصدوم تراکتور ۶ ماه از میادین دور خواهد بود 5 views
- ۱۶ مصدوم بر اثر واژگونی مینی بوس در کلیبر 5 views
- فروشندگان سکه تقلبی در مرند دستگیر شدند
- مدارس شهرستانهای تبریز و اسکو برای سومین روز پیاپی غیرحضوری است
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان

تولید کیف و کفش دست دوز از چرم ماهی قزل آلا در آذربایجان شرقی

سرپرست مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از تولید کیف و کفش دست دوز از چرم حاصل از پوست ماهی قزل آلا برای نخستین بار در این استان خبر داد.
به گزارش آذرتیتر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، جواد گوزلی سرپرست مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: پوست ماهی قزل آلا فرآوری شده و به صورت چرم ماهی برای استفاده در تهیه وسایل مختلف به کار گرفته میشود.
وی افزود: به منظور ایجاد ارزش افزوده در توسعه پایدار بخش کشاورزی و اجرای صنایع سبز در بخش شیلات و همچنین کاهش ضایعات و تولید فرآوردههای جانبی از آبزیان در استان، استفاده از پوست ماهی قزل آلا برای تولید چرم مصرفی صنایع دستی و صنعتی آغاز شده است.
گوزلی ادامه داد: برای اولین بار در آذربایجان شرقی از پوست ماهی، چرمهای سبکی تولید میشود که مقاومت بالایی در برابر سرما و کشیدگی دارند.
وی با اشاره به اینکه تولید برخی چرمهای رایج از جمله سوسمار و مار با توجه به منابع محدود این جانداران، آنها را در معرض نابودی قرار میدهد، افزود: تهیه چرم از پوست ماهی که به عنوان ضایعات دور ریخته و از چرخه تولید خارج میشود، آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند.
گوزلی بیان کرد: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد وزن ماهی کامل به صورت ضایعات دور ریخته میشود، استفاده از پسماندهای ماهی علاوه بر تولید مادهای با ارزش افزوده بالا باعث کاهش ضایعات در این حوزه و در نهایت آسیب کمتر به محیط زیست میشود.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر پسماندهای بدن ماهی قابلیت فرآوری دارد و عمده فرآوری ایجاد شده شامل استخراج امگا ۳ از کبد ماهی، تهیه پودر عصاره استخوان و ژلاتین ماهی و تولید چرم از پوست ماهی است.
گوزلی افزود: با توجه به میزان تولید ماهی قزل آلا در آذربایجان شرقی و هدررفت چشمگیری از ضایعات ماهی به خصوص پوست آن که قابلیت بازیافت دارد، میتوان گفت پسماند ماهی بخشی از زنجیره تولید ماهی محسوب میشوند.
وی ادامه داد: فرآیند تولید چرم از پوست ماهیانی از جمله قزل آلا، سالمون، کپور و ماهی خاویاری به این صورت است که بعد از جداسازی پوست، اقدامات دباغی انجام و در نهایت چرم ماهی با رنگهای متنوع تولید میشود.
گوزلی با اشاره به اینکه در کشور نیز در سالهای اخیر به صورت محدود، اقدام به تولید چرم از پوست ماهیان خاویاری و دریایی شده است، افزود: تلاشگران، کارآفرینان و هنرمندان عرصه کیف و کفش استان آذربایجان شرقی برای اولین بار در کشور نمونههایی از کفش دست دوز را از چرم ماهی قزل آلا تولید کرده اند.
وی با اشاره به اینکه تولید چرم ماهی در آینده نزدیک موجب ایجاد اشتغال و نیز رونق صادرات خواهد بود، افزود: این مدیریت از سرمایه گذاران علاقمند به بازیافت پسماند آبزیان و ایجاد واحدهای صنعتی در این راستا حمایت میکند.
سرپرست مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: سال گذشته ۹ هزار و ۵۷۰ تن ماهی در استان تولید شد که پنج هزار و ۷۰۰ تن آن قزل آلا بود.
ارسال نظر