نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 11 views
- بلیت فروشی دیدار تراکتور – استقلال آغاز شد 9 views
- تراکتور مالک بومی می خواهد 9 views
- شانزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران به کار خود پایان داد 8 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 7 views
- اصغر یوسفینژاد؛ ترور نافرجام يك فيلمساز 7 views
- شهردار تبریز، مهمان لیلی و مجنون 7 views
- مراغه دومین شهر از نظر حاشیهنشینی در آذربایجانشرقی است 6 views
- پیام توییتری امیرعبداللهیان برای مقامات کاخ سفید 5 views
- وضعیت کارکنان تعدیل شده فروشگاه رفاه تبریز 5 views
- فروشندگان سکه تقلبی در مرند دستگیر شدند
- مدارس شهرستانهای تبریز و اسکو برای سومین روز پیاپی غیرحضوری است
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان

ستارهشناسان مهاجرت گسترده ستارگان به کهکشان همسایه را رصد کردند

ستارهشناسان برای نخستین بار شواهدی از یک مهاجرت گسترده ستارگان در گذشتههای دور پیدا کرده و مشخص کردند که بیش از هفت هزار ستاره در کهکشان «اندرومیدا» (M۳۱) که نزدیکترین همسایه کهکشان «راه شیری» است، حدود ۲ میلیارد سال پیش به درون این کهکشان مهاجرت کردهاند.
به گزارش آذرتیتر به نقل از ایرنا از «ساینس الرت»، ستارهشناسان میدانند که کهکشانها در طول زمان از طریق ادغام با کهکشانهای دیگر بزرگتر میشوند.
میتوانیم این پدیده را در کهکشان خودمان مشاهده کنیم. کهکشان «راه شیری» به آرامی کهکشان بزرگ «ابرهای ماژلان» (Magellanic Clouds) و کهکشان کوتوله کماندار (Sagittarius Dwarf Spheroidal Galaxy) را به سمت خود جذب میکند.
رشد و تکامل کهکشانها از موضوعات داغ در ستاره شناسی است و یکی از علتهایی است که تلسکوپ فضایی «جیمز وب» بتازگی توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.
یکی از هدفهای علمی اصلی این تلسکوپ نگاه کردن به گذشته و اولین کهکشانهای کیهانی برای فهم چگونگی رشد و تحول آنها به شکل امروزی است. اما این تنها تلسکوپی نیست که میتواند به روشن شدن این موضوع یاری برساند.
این مشاهدات جدید از کهکشان اندرومیدا و مهاجرت ستارگان به سمت داخل کهکشانها محصول تلسکوپ موسوم به «ابزار طیفسنجی انرژی تاریک» (DESI) است که برای سنجش تاثیر ماده تاریک بر گسترش کیهان ساخته شده است.
این تلسکوپ این کار را از طریق گردآوری طیفهای نوری از دهها میلیون کهکشان و دوراختر یا کوازار (quasars) و سپس ایجاد نقشه سهبُعدی از نتایج آن انجام میدهد.
ابزار طیفسنجی انرژی تاریک (اطات) مشابه فضاپیمای «گایا» است که بیشتر شناخته شده است. هدف بلندپروازانه گایا تهیه دقیق نقشه موقعیت و جابجایی میلیاردها ستاره در کهکشان راه شیری است. دادههای گایا منجر به کشفیات زیادی درباره کهکشان ما شده اما کارش محدود به رصد ستارگان در راه شیری است.
اکنون به لطف ابزار طیف سنجی انرژی تاریک (اطات)، ستارهشناسان برای اولین بار دستکم نقشهای جزئی از ستارگان در کهکشان اندرومیدا در اختیار دارند. این نقشه شامل حرکات نزدیک به ۷ هزار و ۵۰۰ ستاره در بخش هاله داخلی کهکشان اندرومیدا، تاریخ آنها را افشا میکند.
این مشاهدات نشان داده است که حدود ۲ میلیارد سال پیش یک کهکشان دیگر با اندرومیدا ادغام شده است. موقعیت و حرکات در حدود ۷ هزار و ۵۰۰ ستارهای که «اطات» اندازهگیری کرده است فاش میکند که آنها از یک کهکشان دیگر آمدهاند. تئوری به ما گفته بود که به این ترتیب بوده که اندرومیدا و سایر کهکشانها تا این حد بزرگ هستند اما اکنون شواهد بیشتری از این امر در دست است.
کهکشان راه شیری نیز در زمانی بین ۸ تا ۱۰ میلیارد سال پیش چنین ادغام مشابهی را تجربه کرده است.
منشاء و مبداء بسیاری از ستارگان در هاله کهکشان راه شیری در یک کهکشان دیگر بوده است و بر اثر آن ادغام، در گذشتههای بسیار دور به کهکشان راه شیری پیوستهاند. ستارهشناسان از طریق رصد و مشاهده دقیق این ادغام مشابه و متاخر در کهکشان اندرومیدا میتوانند به دانش بیشتری درباره سابقه باستانی کهکشان راه شیری برسند.
ارسال نظر