
گفتگو با بانوی کارآفرین تبریزی:
ایجاد اشتغال و تولید را به عنوان وظیفه خود می بینم

علی رغم این که در سالهای اخیر تمایل زنان ایرانی به مشارکت داشتن در زمینه های اقتصادی و اجتماعی زیاد بوده است اما این مهم آنطور که باید هنوز محقق نشده است. البته در چنین شرایطی نیز هستند بانوان تلاشگری که با غلبه بر مشکلات، کارآفرینی می کنند و علاوه بر ایجاد اشتغال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز گام برمی دارند.
به گزارش آذرتیتر، با وجودی که موضوع کارآفرینی در کشورهای پیشرفته دنیا از اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی مطرح شد؛ سابقه آن در ایران، به دهه ۱۳۸۰ شمسی برمی گردد و با توجه به نوپا بودن این پدیده درایران، هنوز تحقیقات کاملی بخصوص در مورد کارآفرینی بانوان صورت نگرفته است و علی رغم این که در سالهای اخیر تمایل زنان ایرانی به مشارکت داشتن در زمینه های اقتصادی و اجتماعی زیاد بوده است اما این مهم آنطور که باید هنوز محقق نشده است. البته در چنین شرایطی نیز هستند بانوان تلاشگری که با غلبه بر مشکلات، کارآفرینی می کنند و علاوه بر ایجاد اشتغال در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نیز گام برمی دارند.
یکی از این بانوان تلاشگر، خانم فریده تقی نژاد کارآفرین تبریزی است که با ایجاد کارگاه خیاطی زمینه اشتغال ۱۲ نفر را فراهم نموده است ، خانم تقی نژاد دارای مدرک کارشناسی بازرگانی از دانشگاه می باشد و به گفته خودش چون علاقه مند بود تا محل کسب و کارخودش را داشته باشد؛ قید استخدام و حقوق بگیر بودن را زده است و با توجه به علاقه شخصی که به خیاطی دارد در این زمینه اشتغال آفرینی کرده است.
خانم تقی نژاد می گوید؛ از ابتدا هم تمایل نداشتم تا منتظر بمانم، کسی دستم را بگیرد، بلکه می خواستم محل کسب و کاری را ایجاد کنم که هم خودم با علاقه کارم را پیشرفت بدهم و هم اینکه محل اشتغال و منبع درآمدی برای بانوان سختکوش فراهم آورم.
این بانوی کارآفرین در مورد سابقه کاری اش می گوید؛ من بمدت ۲۰ سال کار خیاطی را بصورت مزون انجام می دادم اما با توجه به اینکه کیفیت کارم خوب بود و پیشرفتی که داشتم، تصمیم گرفتم کارم را گسترش داده و بصورت کارگاه تولیدی در زمینه لباس زیر و خانه، به فعالیت ادامه بدهم، و کارگاه تولیدی با نام “دیبا دوخت تبریز“ را ایجاد نمودم، با این حال، آنچه که من را در امر کارآفرینی و اشتغال مصمم تر کرد؛ این بود که دیدم خانواده های زیادی نیاز به اشتغال دارند و خواستم تا در سال تولید و اشتغال بتوانم در زمینه تحقق اهداف شعار سال و خدمت به اشتغال خانواده ها و بانوان جویای کار قدمی برداشته باشم.
خانم تقی نژاد ادامه می دهد؛ من در سال ۹۸ با سرمایه شخصی خودم، چند دستگاه چرخ خیاطی خریداری کرده و امر تولید را شروع کردم، در ابتدا ۳ نفر در اینجا مشغول به فعالیت بودند ولی الان به شکر خدا ۱۲ نفر بصورت مستقیم که اکثرا هم بانوان سرپرست خانوار هستند و ۵ نفر نیز بصورت غیرمستقیم در کارگاه مشغول به کارهستند.
بانوی کارآفرین تبریزی در خصوص اشتغال بانوان می گوید؛ امروزه شرایط جامعه به سمتی رفته است که اکثر بانوان علاقه دارند در امر تولید و اشتغال فعالیت کنند و در امور اقتصادی سهیم باشند و یا حداقل کمک خرج خانواده باشند و بیشتر آنان نیز ترجیح می دهند در محیط هایی که با روحیات آنان سازگار است فعالیت کنند و در این کارگاه نیز سعی ما رضایتمندی همکاران از محیط کار بوده است و تاجایی که اطمینان دارم از کارکردن در محیط امن و زنانه اینجا رضایت دارند که برای من باعث افتخار است.
این کارآفرین تبریزی با گله از شرایط موجود و تبعات ناشی از تورم و کرونا می گوید؛ قیمت مواد اولیه و پارچه به شدت افزایش پیدا کرده است و تعطیلی های ناشی از کرونا نیز باعث شد تا تولیدات ما کمتر شود و در حالی که قبلا در هر روز ۱۰۰۰ قطعه لباس تهیه می کردیم، الان به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی که در جامعه وجود دارد تولیدات ما به نصف کاهش پیدا کرده است.
فریده تقی نژاد در خصوص حمایت مسئولان امر از کارگاه تولیدی اش می گوید؛ تا کنون از هیچ وام خود اشتغالی یا کارآفرینی استفاده نکرده ام و پرس و جو که کردم وام هایی با درصد سود بالا پیشنهاد شد که من با شرایط تورمی و رکود اقتصادی کنونی، توان بازپرداخت آن ر اندارم و چنانچه بتوانم وام دریافت کنم و سرمایه در گردش خود را افزایش دهم می توانم با توان بیشتری به امر اشتغال آفرینی بپردازم و قطعا توسعه کار در این کارگاه بصورت مستقیم، باعث بهبود شرایط همکاران شاغل در اینجا می گردد.
خانم تقی نژاد در توضیح تقاضای بازار در خصوص محصولاتش می افزاید؛ تقاضا برای لباس های تولیدی این کارگاه زیاد است و بدلیل کیفیت خوب و مناسب محصولاتمان، از سایر شهرهای کشور نیز تقاضای زیادی داشته ایم و تولیداتمان را به دیگر شهرها نیز ارسال کرده ایم .
سخن آخر؛ فریده تقی نژاد در پایان افزود؛ با توجه به تقاضای بازار، ایده های زیادی در خصوص تولید و عرضه و فروش محصولاتمان دارم که در صورت حمایت مناسب از طرف مسئولین می توانیم تولیداتمان را صادر کنیم، اما بدلیل کمبود نقدینگی و سرمایه درگردش، امکان اجرایی کردن آن در شرایط حاضر، برای من مشکل شده است و از مسئولین تقاضا دارم با حمایت از کارگاههای تولیدی، بخصوص حمایت از کارگاههایی مثل کارگاه ما که ذینفعان آن بانوان سرپرست خانوار هستند؛ امکان اشتغال بیشتر و بهبود معیشت خانوارها را فراهم آورند.
ارسال نظر
ثمین :
۹ خرداد ۱۴۰۰
سلام وقت بخیر. من ب عنوان یک زن افتخار میکنم به همنوعان موفق خودم که هم خود و هم زنان بی سرپرستان را تشویق به کار کرده و زمینه رشد و موفقیت را فراهم میکنند امیدوارم این کارگاه هر چه زودتر ب اهداف خود برسد زیر سایه مسوولان. و خبر موفقیت ایشان راهم بخوانیم.