نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 10 views
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد 9 views
- از پوستر نمایش «لیلی و مجنون» رونمایی شد 8 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 7 views
- تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان شرقی 7 views
- پیام توییتری امیرعبداللهیان برای مقامات کاخ سفید 7 views
- «نصفه شبی» بر روی صحنه تئاتر شهر تبریز 6 views
- بازیکن مصدوم تراکتور ۶ ماه از میادین دور خواهد بود 5 views
- ۱۱۱ کودک خیابانی تحت حمایت بهزیستی آذربایجان شرقی هستند 5 views
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت 5 views
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان
- این آمار لعنتی
- جدول برنامه های اجرایی جشنواره ی ملی تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان منتشر شد

واکنش استاد دانشگاه تبریز به تغییر کاربری زمینهای سبزیکاری محله حکم آباد؛
مزارع سبزیکاری از عناصر هویتی تبریز هستند، آنها را نابود نکنید

به گزارش آذرتیتر به نقل از ایسنا، صاحب علی بلندنظر با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به مطلوبیت سبزی تولیدی تبریز در کشور و مشتری پسندی آن به علت کیفیت بسیار خوب، اشتغالزایی منحصر به فرد مزارع و طبیعت زیبای آن مناطق، صیانت و حفظ این میراث کهن تبریز، ضرورت دارد.
وی با بیان اینکه تولید انواع سبزی به ویژه سبزیهای معطر علفی، قرنها است که در منطقه حکم آباد تبریز با بالاترین کیفیت ادامه داشته و مورد مصرف مردم قرار میگیرد، گفت: بر اساس آخرین آمار متاسفانه فقط ۲۰۰۰ هکتار مراتع سبزی در اطراف تبریز باقی مانده که حدود ۴۰۰ هکتار آن در محله حکم آباد قرار گرفته است که هر روز کمتر و کمتر میشود.
وی اضافه کرد: در این مزارع بیش از ۶۰ هزار تن سبزی تولید میشود که ضمن اشتغال زایی برای ۱۵۰۰ نفر، حدود ۱۰ هزار نفر از آن ارتزاق میکنند، این مزارع نقش بسیار مهمی در تثبیت دی اکسید کربن و کاهش آلودگی هوا داشته و مناظر بسیار بدیعی را ایجاد کرده است که میتواند در جذب توریست و بوم گردی نقش مهمی داشته باشد.
استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه سبزیکاران منطقه حکم آباد تبریز از مهارت بسیار بالایی در کاشت و تولید سبزی برخوردار هستند که از نیاکان خود به نحو احسن آموخته و سبزی به با کیفیت بسیار بالا و کم نظیر در دنیا تولید میکنند، گفت: تولید سبزی با استفاده از کود آلی از دیگر مزایای سبزی های کشت شده در منطقه حکم آباد است.
وی افزود: با توجه انجام به پایش حدود سه سال گذشته که در اراضی محدودی از حکم آباد، مشخص شد که این اراضی از آب سالم در حد آب شرب برخوردار بوده و سلامت سبزی از لحاظ میزان نیترات مورد تایید و بسیار کمتر از آستانه نیترات مجاز تعریف شده برای سبزی در اروپا است.
وی اظهار کرد: این امر با توجه به میزان بالای نیترات در سبزیهای مورد استفاده در سایر نقاط کشور بسیار پر اهمیت بوده و با این حال با نظارتهای کافی و با اتخاذ تدابیر لازم میتوان سبزی سالم برای آحاد جامعه تولید کرد.
استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز با اشاره به توسعه کشاورزی شهری در نقاط مختلف جهان، گفت: تولید سبزیهای مختلف در درون شهرها اعم از تولید در محیطهای کنترل شده، فضای آزاد و پشت بامها که به تازگی مورد توجه قرار گرفته است، عنوان کشاورزی شهری (urban farming) نامیده میشود.
وی افزود: کشاورزی شهری به علت دسترسی آسان، تازگی محصول و سلامتی و به علت کمتر بودن آفات و بیماریها در شهرهای توریستی و پر جمعیت مورد استقبال قرار گرفته است، بنابراین تعریف مناطق کشاورزی درون شهری در تبریز برای حفظ و صیانت از مزارع ضرورت دارد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت ارزش غذایی سبزیجات، گفت: سبزیها به جهت ارزش غذایی فراوان در بسیاری از کشورهای جهان جزو غذای اصلی به شمار رفته و به ویژه در کشورهای توسعه یافته مصرف روزانه ۲۰۰ الی ۳۰۰ گرم انواع سبزی توصیه شده و مورد مصرف قرار میگیرد.
وی افزود: این مقدار علاوه بر سبزیهای نشاستهای نظیر سیب زمینی که روزانه حدود ۴۰۰ گرم مصرف میشود، بوده و مصرف سبزی در کشورهای جهان سوم، پایین و حدود ۱۱۰ گرم در روز است.
بلند نظر یادآور شد: آمار دقیق از مصرف سبزیها در کشورمان ایران وجود نداشته و با این حال برخی منابع مقادیر کمتر از ۱۰۰ گرم را بیان می کند که با واقعیت سازگاری ندارد.
وی گفت: با توجه به آمار سال ۹۶ وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید بیش از ۲۵ میلیون تن انواع سبزی در کشور و ضایعات بالای این محصولات، سرانه مصرف سبزی،ها در ایران حدود ۶۵۰ گرم است که ۱۷۰ گرم آن نشاستهای و حدود ۴۸۰ گرم آن شامل سایر سبزیها بوده که به صور مختلف مورد مصرف قرار گرفته و هم ردیف کشورهای توسعه یافته است.
وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات ضمن بهبود کیفیت غذا، منجر به سلامتی مردم و افزایش امید به زندگی میشود، اظهار کرد: کمبود سبزیجات در تغذیه انسان باعث کمبود ویتامینها و سایر مواد موثر در سلامتی بدن و بروز برخی از بیماریهای مزمن میشود.
ارسال نظر