نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 10 views
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد 9 views
- از پوستر نمایش «لیلی و مجنون» رونمایی شد 8 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 7 views
- تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان شرقی 7 views
- پیام توییتری امیرعبداللهیان برای مقامات کاخ سفید 7 views
- «نصفه شبی» بر روی صحنه تئاتر شهر تبریز 6 views
- بازیکن مصدوم تراکتور ۶ ماه از میادین دور خواهد بود 5 views
- ۱۱۱ کودک خیابانی تحت حمایت بهزیستی آذربایجان شرقی هستند 5 views
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت 5 views
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان
- این آمار لعنتی
- جدول برنامه های اجرایی جشنواره ی ملی تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان منتشر شد

تولید اولین کود زیستی پتاسیمی در کشور توسط محققان دانشگاه تبریز

به گزارش آذرتیتر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، ساریخانی، عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و مجری این طرح با بیان اینکه استفاده و عرضه این باکتریها در قالب کود زیستی پتاسیمی به نام پتابارور اولین بار در کشور به اجرا رسید و در فرمولاسیون آن از باکتریهای سودوموناس بومی منطقه استفاده شده است، گفت: کودهای زیستی انواع مختلفی دارند که مهمترین آنها تامین کنندگان نیتروژن و فسفر برای گیاهان هستند.
او با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر تعدادی کود زیستی در کشور ثبت و تولید شده که بیشتر در ارتباط با عناصر فسفر و نیتروژن بوده است، گفت: با وجود اینکه تولید و استفاده کود زیستی پتاسیمی در کشورهایی نظیر چین و کره از سالها قبل آغاز شده تا کنون در کشور عرضه نشده و فرمولاسیون عرضه شده در این طرح، جدید است.
دانشیار بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با اشاره به روند اجرای موفقیت این پروژه گفت: کود زیستی حاضر مبتنی بر چندین ایزوله جدید باکتریایی حلکننده پتاسیم بوده و قابلیت حلکنندگی فسفات از دیگر ویژگیهای این کود زیستی است.
این استاد دانشگاه تبریز تاکید کرد: این نوع کود زیستی برای نخستین بار در کشور عرضه میشود و فراورده نهایی اختراع حاضر میتواند علاوه بر تامین پتاسیم برای گیاه میزبان، همزمان قابلیت کود زیستی فسفاته داشته باشد و میتوان آن را به عنوان جایگزینی سالم و زیست محیطی برای کودهای شیمیایی پتاسه به کار برد.
او با تاکید بر اینکه نتیجه انجام این طرح که از طریق ارتباط با صنعت و با حمایت مالی یکی از شرکتهای خصوصی انجام و منجر به عرضه اولین کود زیستی پتاسیمی در کشور شده است، گفت: این طرح نزدیک به چهار سال به طول انجامید و بخشی از نتایج آن در ژورنالهای معتبری نظیر European Journal of Soil Science و Geomicrobiology Journal به چاپ رسیده است.
او افزود: طی این تحقیق، پس از نمونه برداری از خاکهای مناطق مختلف آذربایجان شرقی و اردبیل، در نهایت دو جدایه باکتریایی توانمند از نظر رهاکنندگی پتاسیم شناسایی شدند که متعلق به جنس Pseudomonas بودند.
بر اساس گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، این پروژه به شماره ۰۳۷۹۱۷ از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت اختراع رسیده است.
ارسال نظر