نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 7 views
- اصغر یوسفینژاد؛ ترور نافرجام يك فيلمساز 7 views
- ۱۱۱ کودک خیابانی تحت حمایت بهزیستی آذربایجان شرقی هستند 7 views
- شهردار تبریز، مهمان لیلی و مجنون 6 views
- در برخی خانواده های ایرانی نگهداری سگ جایگزین فرزندآوری شده است 6 views
- تیم والیبال شهرداری ارومیه یک بازیکن از ایلخچی به خدمت گرفت 5 views
- شانزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران به کار خود پایان داد 5 views
- پیام توییتری امیرعبداللهیان برای مقامات کاخ سفید 5 views
- پیام های تسلیت مقامات برای درگذشت کارآفرین برترایران 5 views
- آیا مدیر کل آموزش و پرورش استان «هوشیار» است؟ 5 views
- فروشندگان سکه تقلبی در مرند دستگیر شدند
- مدارس شهرستانهای تبریز و اسکو برای سومین روز پیاپی غیرحضوری است
- نمایش «دروغ» روی صحنه رفت
- ریحانی دروغ را به صحنه میبرد
- این جاده ناتنی است
- جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچه بان پایان یافت
- همایش علمی جبار باغچهبان در مرند برگزار شد
- اولین ارتباط من با تئاتر در مدرسه بود
- آخرین روز جشنواره تئاتر باغچهبان به پایان رسید
- رونمایی از ترجمه نمایشنامه “جنگل”
- افتتاحیه دومین جشنواره سراسری تئاتر کودک و نوجوان باغچهبان مرند
- آغاز راه یک کارگردان جوان
- نامهربانی با یار مهربان

داستان پر درد بیماران دیالیزی

به گزارش آذرتیتر به نقل از ایسنا، ۲۳ الی ۳۰ آبان ماه در کشور ما به نام «هفته ملی حمایت از بیماران کلیوی» نامگذاری شده است، برای آشنایی با مشکلات و دغدغه های بیماران دیالیزی، به بخش دیالیز یکی از بیمارستانهای تبریز رفته و با تعدادی از بیماران و پرستاران بخش، هم صحبت می شویم.
کمبود و عدم پوشش بیمهای مکملهای بیماران کلیوی
یکی از بیمارانی که دستگاه دیالیز به او وصل است، میگوید: داروهایمان کمیاب شدهاند و گاهی مجبوریم برای تهیه به تهران مراجعه کنیم، مثلا «فوروزماید» یک داروی ایرانی است که ما روزانه حدود شش عدد از آن را میخوریم، در حالی که وقتی به داروخانه مراجعه میکنیم، به جای یک قوطی پر، به ما سه ورق دارو میدهند که کفاف مصرف سه روزمان را هم نمیدهد و تمام هزینه آن را هم خودمان پرداخت میکنیم.
وی میافزاید: یک و نیم سال است که دیالیز میشوم و نارسایی کلیه من را به هزار درد دچار کرده و مجبورم داروهای دیگری هم برای درمان بیماریهای دیگرم مصرف کنم که در مجموع هزینه زیادی مثل هزینه خرید مکمل را به من تحمیل میکند.
وی اظهار میکند: متاسفانه مکملها تحت پوشش بیمه نیستند، در حالی که من به خاطر نارسایی کلیه مجبور به مصرف مکمل هستم.
گلایه از روند طولانی پیوند کلیه
یکی دیگر از بیماران با شکایت از روند اداری طولانی پیوند کلیه، بیان میکند: برای انجام پیوند کلیه به بیمارستان امام رضای تبریز رفته و به هشت پزشک معرفی شدهام، حدود شش مورد آزمایش دادهام،. برای رسیدن به مرحله آخر، سه ماه دوندگی لازم است که من با این وضعیت جسمی، توان دوندگی ندارم و مجبورم از خیر پیوند بگذرم!.
وی میگوید: از مسئولان تقاضا دارم با برنامه ریزی مناسب، مراحل پیوند کلیه را تسریع کنند.
وی ادامه میدهد: اکثر داروهایمان که تحت پوشش بیمه نیستند و در صورت پیدا شدن دارو مجبوریم قیمت آن را به صورت آزاد پرداخت کنیم، در شرایط فعلی ویتامین معمولی را هم نمیتوانیم پیدا کنیم، من شخصا اغلب داروهایم را نه میتوانم پیدا کنم، نه توان خریدش را دارم، هزینه رفت و برگشت هم که جای خود دارد و ماهانه کلی از درآمدم صرف رفت و آمد برای دیالیز میشود.
هزینه عمل سادهی تعیبه کاتتر هشت میلیون تومان
خانمی میگوید: یک و نیم سال است که دیالیز میشوم، برای تهیه کاتتر جدید برای جایگزین کردن کاتتر قبلی خراب، دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه کردهام، قبلا عمل تعبیه کاتتر را در بیمارستان امام رضا رایگان انجام میدادند، اما این بار دکتر مرا به بیمارستان خصوصی هدایت کرد و با گرفتن چهار میلیون تومان دستمزد از منی که شوهرم راننده تاکسی است، یک عمل ساده تعبیه کاتتر را انجام داد، دو میلیون هم هزینه خود بیمارستان شد!.
وی ادامه میدهد: دارویی را که مصرف دو ماهم بود و ۷۰ هزار تومان میخریدیم الان ۳۸۰ هزار تومان شده است، ماهانه حدود یکی دو میلیون تومان قسط تاکسی و آپارتمان میدهیم، شما قضاوت کنید که من و شوهرم تا کی میتوانیم دوام بیاوریم؟.
مسئول بخش دیالیز بیمارستان میگوید: اگر ما بتوانیم فضای فیزیکی بیمارستان را توسعه دهیم، خدمات بهتری ارائه میشود، بسیاری از بیماران اصرار میکنند که در این محل خدمات بگیرند، اما به دلیل محدود بودن فضا نمیتوانیم آنها را پذیرش کنیم. بدون در نظر گرفتن مهمانان، تعداد کل بیماران ثابتی که در این مرکز خدمات دریافت میکنند، حدود ۱۵۰ نفر هستند.
دکتر «جاوید صفا»، رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهید محلاتی تبریز با بیان این که تعداد بیماران مبتلا به نارسایی کلیه در آذربایجان شرقی حدود ۱۴۰۰ نفر بوده و این آمار رو به افزایش است، اظهار میکند: حدود ۲۰ درصد جمعیت بزرگسالان در کشور مبتلا به بیماریهای کلیوی هستند، بیشترین میزان نارسایی کلیه را بر اثر بیماری دیابت داریم و فشار خون، برخی بیماریهای سیستم ایمنی، سنگ کلیه و بیماریهای ارثی هم میتوانند در بروز بیماریهای کلیوی نقش داشته باشند.
وی میگوید: بر خلاف مراکز دیالیز زیادی که داریم، متاسفانه تعداد بیماران دیالیزی هم رو به افزایش بوده و تمامی مراکز حداقل در دو شیفت فعال هستند، مصرف مواد غذایی با نمک بالا و شور از عوامل تشدید بیماریهای کلیوی و ابتلا به فشار خون هستند، از این رو کنترلهای سالانه پزشکی به ویژه برای افراد بالای ۴۰ سال و آگاهی دهی به بیماران مبنی بر رعایت رژیمهای غذایی، باید جدی گرفته شوند.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز میگوید: نسبت دستگاه دیالیز به بیمار در آذربایجان شرقی، در سطح نرم کشوری و استاندارد است.
علی اکبر طاهر اقدم اظهار میکند: قبلا مشکلات زیادی در بخش دیالیز داشتیم و با وجود ارائه خدمات به بیماران در سه شیفت، دچار مشکل می شدیم، ولی امروزه با حمایتهای وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تبریز و کمک خیران سلامت، اکثر بیمارستانها در سطح استان، بخش دیالیز دارند.
وی با اشاره به تلاشهای متولیان امر در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بیان میکند: با توجه به این که عمدهترین وظیفه تامین سلامت مردم بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، پیرو تلاشها و اقدامات در این راستا، تعداد دستگاه دیالیز به بیمار در استان ما از نرم کشوری که چهار الی پنج دستگاه به ازای هر بیمار است نیز بهتر بوده و بیماران ما فقط در شیفت صبح و عصر دیالیز میشوند.
طاهر اقدم با تاکید بر نقش آموزش به شهروندان و فرهنگسازی به منظور پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه، میگوید: پس از ابتلا به بیماری، فرد مجبور است تا هفتهای سه نوبت برای دیالیز شدن به بیمارستان مراجعه کند و هزینه زیادی به سیستم سلامت، همچون تامین دستگاه دیالیز نیز تحمیل میکند، از این رو میتوان با آموزش، از ابتلا به این بیماری و مشکلات بعدی آن پیشگیری کرد.
وی در پایان با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در کمک به بیماران کلیوی متذکر میشود: انجمن حمایت از بیماران کلیوی خوشبختانه حمایتهای خوبی از این بیماران کرده است، اما لازم است که خیران و سازمانهای مردم نهاد برای کمک به بیماران کلیوی و آموزش به شهرندوان بیش از پیش وارد عمل شوند، کار خیر فقط ساختن بیمارستان نیست، هزینه ایاب و ذهاب، از کارافتادگی این بیماران نیز مطرح بوده و خیران میتوانند از این طریق به بیماران کمک کنند.
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان شرقی نیز میگوید: تامین هزینههای سنگین دارو باعث شد تا در عمل پیوند کلیه در سال جاری عقب بیفتيم.
حدود ۱۷۰۰ بیمار دياليزي در سطح استان داریم
عادل فیروزی اظهار میکند: حدود ۱۷۰۰ بیمار دياليزي در سطح استان داریم که ۱۲۰۰ نفر از آنها از خود تبریز هستند، هشت بخش دیالیز در بیمارستانهای تبریز فعال بوده و امسال ۶۰ بیمار پیوندی داشتیم که ۱۶ مورد از آن پیوند از مورد مرگ مغزی بوده و مابقی با مساعدت بیماران و انجمن کلیه استان پیوند شدهاند.
وی با اشاره به تاثیر نوسانات ارزی و گرانیهای اخیر بر داروهای بیماران کلیوی اضافه میکند: از خرداد ماه به بعد، داروی ۱۲ هزار تومانی، ۱۲۰ هزار تومان شده است، بیماران کلیوی که اکثرا به قشر ضعیف و بیبضاعت جامعه تعلق دارند، توان پرداخت هزینه داروها را نداشته و تقبل پرداخت این هزینهها از سوی انجمن کلیه، ما از برنامه پیوند، عقب انداخته است.
وی با بیان این که بیماران کلیوی استان چندین ماه است که با مشکل نبود کاتتر، دست و پنجه نرم میکنند، میگوید: این لوله پلاستیکی کوچک که برای تسهیل دیالیز در گردن یا قسمتی از دست بیمار، تعبیه میشود، قبلا در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز به طور رایگان ارائه و تعبیه میشد، اما الان تعبیه کاتتر و عمل آن در صورت پیدا شدن، چندیدن میلیون برای بیمار آب میخورد.
فیروزی ادامه میدهد: از بدو تاسیس انجمن کلیه، هدیه ایثاری که دولت به اهدا کننده کلیه میدهد، یک میلیون تومان است که آن هم دو ماه بعد از اهدا داده میشود، امیدواریم هدیه ایثاری که به دهنده تعلق میگیرد، تا سال بعد به ۳۰ میلیون برسد.
وی در پایان، هزینه زیاد ایاب و ذهاب، گرانی دارو، مسئله از کارافتادگی بیماران دیالیزی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و نبود کاتتر را از عمده مشکلات بیماران کلیوی عنوان میکند.
ارسال نظر