
نماینده مجلس:
ازدواج زودهنگام بزرگترین ظلم علیه زنان است

به گزارش آذرتیتر به نقل از ایرنا، معصومه آقاپور روز پنجشنبه در همایش منع خشونت علیه زنان در تالار پتروشیمی تبریز، افزود: اینکه آمارهای رسمی آذربایجان شرقی را از لحاظ ازدواج های زودهنگام در رده دوم کشوری می بینیم درد عمیقی وجود ما را در بر می گیرد و این درد بزرگ جامعه کنونی ماست و علما، وکلا و حقوق دانان و فرهنگیان جامعه باید راهکارهای عملی و منطقی برای زدودن این چهره زشت از جامعه ارایه دهند.
وی از اینکه در پاره ای از موارد ازدواج دختران زیر ۱۲ سال در برخی از روستاهای آذربایجان شرقی به ثبت می رسد، ابراز تاسف و گلایه کرد.
آقاپور، ریشه و دلیل اصلی وجود ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی متوجه زنان را گروه بندی های موجود در جامعه بر اساس سنتی و مدرن دانست و اظهار داشت: این گروه بندی ها مناسبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را دگرگون کرده و منجر به بروز انواع آسیب ها شده است.
وی با اشاره به اینکه مردسالاری در جامعه ایرانی با قرون قبل از اسلام بر می گردد، از اینکه چنین رویه ای هنوز در بسیاری از شهرها و روستاها ادامه دارد ابراز تاسف کرد و گفت: این رویه حتی در بخش مدرن جامعه نیز رواج دارد و این بخش از جامعه اگر برای زنان حق و حقوقی قایل هستند بیشتر جنبه تشریفانی و نمادین دارد که نمونه های بسیاری از آن را می توان ارایه کرد.
آقاپور افزود: برای نمونه دستور و ابلاغ رییس جمهوری مبنی بر استفاده ۳۰ درصدی از زنان جامعه در بخش مدیریت ها هنوز به جایی نرسیده است هر چند ما معتقدیم این حضور سیاسی و اجتماعی باید در سطح تصمیم سازی ها وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه خشونت علیه زنان تنها مربوط به خشونت های جسمی و فیزیکی نیست، خشونت های روحی و روانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و حتی سیاسی را از جمله این خشونت ها علیه نیمی از جامعه ایرانی بیان کرد.
نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی ، تلاش برای ایجاد اعتماد در بین زنان برای کسب حق و حقوق خود را لازم دانست و ادامه داد: متاسفانه بیشتر زنان به دلیل ترس و واهمه از ابراز عقیده و بیان خشونت های علیه خود، از اینکه به مراجع مربوطه مثل نیروی انتظامی و بهزیستی مراجعه کنند، به شدت استرس و واهمه دارند و باید این وضعیت به سامان برسد.
آقاپور، آموزش فرهنگ سازش و تلاش برای ترویج آنرا را از ملزومات کاهش خشونت علیه زنان قلمداد کرد و گفت: طبق آمارهای موجود در ۲ سال اخیر خشونت علیه زنان در ایران ۵ درصد افزایش یافته است که می توان با فرهنگ سازی برای کاهش این ارقام وارد عرصه شد.
به گفته وی دلیل اصلی و اساس خشونت علیه زنان در ایران متوجه مسایل اقتصادی جامعه است که باید تلاش شود تا با تقویت بنیه های اقتصادی خانواده ها این امر ناپسند در کشور رو به کاهش بگذارد.
ارسال نظر
نمایش 1 - 14 از 27
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 6 views
- مراغه دومین شهر از نظر حاشیهنشینی در آذربایجانشرقی است 4 views
- ثبت جهانی ژئوپارک ارس از طریق یونسکو رسما اعلام شد 4 views
- تبریز پنج سال بعد با تنش آبی مواجه می شود 4 views
- میزان افسردگی در شهرستان هشترود بالا است 3 views
- وزیر ارشاد دستور پیگیری قضایی «توهین» به هنرمندان موسیقی را صادر کرد 3 views
- هفت درصد تولید ناخالص ملی در حوزه تصادفات تلف میشود 3 views
- میدان چایی تبریز، مسیلی اطمینان بخش در مواقع بحران 3 views
- دلم هوای تازه می خواهد 3 views
- کشف نخبگان عرصه تئاتر و معرفی آنان به جامعه از رسالت های جشنواره تئاتر بسیج است 3 views
- تولید کیف و کفش دست دوز از چرم ماهی قزل آلا در آذربایجان شرقی
- مالیات بیشتر مودیان مشاغل آذربایجان شرقی بدون رسیدگی قطعی شد
- ثبت جهانی ژئوپارک ارس از طریق یونسکو رسما اعلام شد
- به جای خودرو مدیر وارد کنیم
- برقراری مجدد بیمه بیش از چهار هزار نفر از قالیبافان آذربایجان شرقی
- امسال ۲۵ نقطه حادثه خیز در جادههای استان اصلاح می شود
- اجرای پروژه شهر سیب در آذربایجان شرقی
- ۴۰۰ هزار کارت سوخت در باجه های معطله پست منتظر دریافت از سوی مردم
- اصلاح قیمت خرید گندم در خودکفایی چه تاثیری دارد؟
- رشد تولید و ثبات اقتصادی نیازمند ایجاد امنیت و آرامش برای سرمایه گزاران است
- طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مورد پذیرش دانشگاه پیام نور نیست
- برخی رشتههای دانشگاهی بازار کار ندارند
- حساب بانکی نوزادان برای ثبتنام در سجام و دریافت سهام به نام ولی کودک است