
شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی از متوسط کشوری پایین تر است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۴۵ درصد از مجموع زندانیان آذربایجان شرقی مجرمان مربوط به قاچاق و مصرف مواد مخدر هستند، گفت: البته شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی از متوسط کشوری پایین تر است.
به گزارش آذرتیتر به نقل از ایرنا، امیر رنجبر روز پنجشنبه اظهار کرد: که مبارزه با مواد مخدر توسط نهادهای مسئول و انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در این زمینه را اجتناب ناپذیر و ضروری می کند.
وی شیوع اعتیاد در آذربایجان شرقی را با ۱.۲۲ درصد نسبت به کل جمعیت اعلام کرد که این آمار نسبت به متوسط کشوری پایین تر است.
رنجبر با اشاره به اینکه بر اساس آخرین آمارهای موجود متوسط شیوع اعتیاد در کشور برابر با ۵.۴ درصد بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال است که این رقم در آمارهای جهانی معادل ۵.۶ درصد می باشد و بسیار نگران کننده به شمار می رود، افزود: طبق آمارهای سازمان ملل متحد ۹۲ درصد مردم جهان به نوعی با آسیب ها و ناهنجاری های مواد مخدر دست به گریبان هستند.
وی ادامه داد: اکنون مواد مخدر به چهارمین پدیده خطرناک در بین کشورهای جهان تبدیل شده و تقاضای آن در جهان به ۲۶ درصد رسیده که این موضوع کشورمان را به علت واقع شدن در مسیر حمل و نقل از افغانستان در موقعیت ویژه ای قرار داده است.
رنجبر ابلاغ سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر از سوی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۵ شمسی را نشان از اهمیت و حساسیت این حوزه دانست و گفت: این سیاستها در ۱۱ بند می باشد که رئیس جمهور به عنوان رییس ستاد کشوری مبارزه با مواد مخدر و در استانها نیز استانداران به عنوان رییس انجام وظیفه کرده و تعداد ۲۱ دستگاه در قالب کمیتههای تخصصی پنج گانه عضو هستند.
وی فعالیت مرکز نگهداری ماده ۱۵ و ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی را مورد اشاره قرار داد و افزود: مراکز درمانی موضوع این ماده در قالب کمپ های اقامتی میان مدت که از آنها به عنوان مراکز نگهداری اجباری معتادان یاد می شود، در استان فعال است که طبق قانون مدت نگهداری درآنها سه تا ۶ ماه است.
رنجبر از راه اندازی مرکز نگهداری ماده ۱۶ زنان در تبریز خبر داد و با اشاره به اینکه کارهای ساختمانی و تجهیزات آن به اتمام رسیده است، گفت: اما به دلیل برخی کمبودها این مرکز به طور رسمی هنوز بهره برداری نشده اما امیدواریم با حمایت نهادهایی همچون شهرداری و سازمان بهزیستی این هدف محقق شود.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۲ مرکز نگهداری از زنان معتاد در آذربایجان شرقی و شهرهای تبریز و مراغه فعالیت دارد که ظرفیت هر یک از آنها حدود ۶۰ نفر است.
به گفته رنجبر در این ۲ مرکز هم اکنون ۵۰ زن معتاد نگهداری می شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی یکی از اهداف اصلی و مهم این شورا را توجه به توانمندسازی گروه های اجتماعی و سمن ها بیان کرد و افزود: بر همین اساس اقدامات آموزشی و توجیهی برای این گروه ها در حال انجام است که برگزاری کارگاه های آموزشی منطقه ای سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه مواد مخدر استان های شمال غرب از آن جمله می باشد.
رنجبر تبدیل کارگاه های سنتی مواد مخدر به لابراتوارهای تخصصی و شیوع استفاده از روان گردان ها را یکی از چالش های اصلی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی بیان کرد و از افزایش آمار در این زمینه خبر داد و گفت: اکنون بالغ بر یکهزار نوع مواد روان گردان وجود دارد.
ارسال نظر
نمایش 1 - 14 از 27
- گشایش روزنه امیدی در آموزش و پرورش 4 views
- تربیت انسان های تک بعدی چالش پیش روی آموزش و پرورش 4 views
- اصلاحات قیام باید در عالم نسوان هم نفوذ پیدا نماید/نگاهی به دیدگاه شیخ محمد خیابانی درباره زنان 4 views
- گام های آسان برای تقویت حافظه 4 views
- ورنی بافی؛ هنر صنعتی نیازمند حمایت جدی 3 views
- ۵۰ درصد سطح زیر کشت محصولات کشور با معضل شوری مواجه هستند 3 views
- آب شرب باید به آسانی در دسترس جامعه عشایری قرار گیرد 2 views
- خرید دلار ریسک زیادی دارد 2 views
- دستکاری هویت شهر به نام ساماندهی 2 views
- نزدیک به ۱۴۲ هزار نفر در آذربایجان شرقی بی سوادند 2 views
- تولید کیف و کفش دست دوز از چرم ماهی قزل آلا در آذربایجان شرقی
- مالیات بیشتر مودیان مشاغل آذربایجان شرقی بدون رسیدگی قطعی شد
- ثبت جهانی ژئوپارک ارس از طریق یونسکو رسما اعلام شد
- به جای خودرو مدیر وارد کنیم
- برقراری مجدد بیمه بیش از چهار هزار نفر از قالیبافان آذربایجان شرقی
- امسال ۲۵ نقطه حادثه خیز در جادههای استان اصلاح می شود
- اجرای پروژه شهر سیب در آذربایجان شرقی
- ۴۰۰ هزار کارت سوخت در باجه های معطله پست منتظر دریافت از سوی مردم
- اصلاح قیمت خرید گندم در خودکفایی چه تاثیری دارد؟
- رشد تولید و ثبات اقتصادی نیازمند ایجاد امنیت و آرامش برای سرمایه گزاران است
- طرح ساماندهی مأموریت دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی مورد پذیرش دانشگاه پیام نور نیست
- برخی رشتههای دانشگاهی بازار کار ندارند
- حساب بانکی نوزادان برای ثبتنام در سجام و دریافت سهام به نام ولی کودک است