
دلم هوای تازه می خواهد

حدود ۳۰ سال از اولین ورود قلی اله قلی زاده و ارسلان فتحی پور به عرصه رقابت های انتخاباتی مجلس و رایج شدن ادبیان اله قلی چی سان یا فتحی پور چی؟ در بین اقشار مختلف مردم در حوزه انتخابیه کلیبر،خدا آفرین و هوراند و آبش احمد می گذرد.
۲۴سال از این سالها رسما با نمایندگی این دو عزیز منطقه در مجلس رقم خورده است و از این منظر این شهرستان جزو معدود شهرستانهایی است که بازیگران و صحنه گردانهای انتخاباتی آنان بطور نسبی و طولانی ثابت مانده است.
شرایط در ۲۴ سال گذشته طوری رقم خورده است که پرونده سازی و تخریب رقیب به یک اصل در انتخابات تبدیل شده است ، مهندسی فضای رقابتی بر فضای ارائه برنامه و توانمندی کاندیدا غلبه کرده است و به دنبال آن عرصه برای حضور و رقابت افراد توانمند تنگ شده است.
علیرغم اقدامات و و پیگیری های موثر و غیرموثر دو رقیب اصلی انتخابات مجلس در ۲۴ سال گذشته بنظر می رسد انتقاد ها طی این سال ها نسبت به پدرسالاری اله قلی و فتحی پور در منطقه بیشتر و بیشتر شده است و گاهی در بین افکار عمومی چنین نقل و قول می شود که مردم سالاری در منطقه معنایی ندارد و رقابت با حضور دو عزیز منطقه بی معنی است ! در نهایت سئوالات اساسی در اذهان عمومی و خواص مطرح می شود از جمله اینکه استمرار ادبیات اله قلی چی سان یا فتحی پورچی؟ تا کی؟صحنه گردانان و بازیگران اصلی در نتیجه انتخابات منطقه چه کسانی هستند؟ و برای تغییر وضعیت موجود چه باید کرد؟
به نظر نگارنده، مردم از یک سو و فعالان سیاسی و فرهنگی از سوی دیگر و ناظران و مجریان در انتخابات سه ظلع مثلث تغییر در منطقه را تشکیل می دهند. در ضلع مردمی می توان گفت که در طول ۴۰ سال گذشته بعد از انقلاب ثابت کرده اند که با گفتمان و راهبردهای ترسیم شده از سوی مسئولان و تصمیم گیران همراهی کرده اند و پشتوانه اصلی در هر انتخاباتی بوده و خواهند بود.
در ضلع دوم یعنی فعالان سیاسی و فرهنگی و اجتماعی شهرستان می توان گفت که به این باور رسیده اند که پیشرفت و توسعه منطقه با حضور افراد توانمند و پیگیری جدی مطالبات عمومی در مجلس امکانپذیر است و رویکردهای متعصبانه قومی و گروهی و حمایت های کورکورانه لطمات جبران ناپذیری به منافع عمومی در منطقه وارد می کند.
ضلع ناظران و مجریان انتخابات که نقش مهم و قاعده در پیوند به اضلاع دیگر برای تحقق موضوع تغییردارد و می تواند به عنوان ضلع اعتماد ساز و مشوق افراد توانمند برای حضور و رقابت در فضای انتخابات نقش موثر داشته باشد . رعایت قانون و جلوگیری از هرگونه دخالت و مهندسی کردن نتیجه انتخابات مهمترین مولفه ای است که می تواند کارکردها و نقش های سایر عوامل را ارتقا بخشد و موجبات پویایی و حرکت سیال تغییر ات در منطقه را فراهم نماید و بدون شک هرگونه تغییری در راستای قانون و منافع ملی نشان از زنده بودن و پویایی آن جامعه خواهد بود و این حق مردم منطقه است که با صدای بلند فریاد بزند ” دلم هوای تازه می خواهد”.
عارف گوزلی
نویسنده: عارف گوزلی
ارسال نظر
- دومیلیارد نفر در جهان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند
- فردا پنجشنبه اول ماه رمضان است
- حقوق اسفندماه معلمان هنوز بطور کامل پرداخت نشده است
- نقشه راه واگذاری فعالیتهای صنعتی و اقتصادی دولتی به بخش خصوصی در حال تدوین است
- اطلاعیه سازمان تنظیم مقررات در مورد تغییر ساعت گوشی های همراه
- افزایش ۷درصدی تعداد مسافران اسکان یافته در مراکز اقامتی استان
- ۲۰ هزار دوربین البسه پلیس در سال ۱۴۰۲ نصب می شود
- بیش از نیم میلیون نفر متقاضی شرکت در آزمون آموزگاری ابتدایی شدند
- آغاز برنامه نیازسنجی صدا و سیمای مرکز استان از مردم برای تولید برنامه
- بیشتر مراکز بیمارستانی تبریز فرسوده هستند
- آغاز ثبتنام خرید خودروهای داخلی از فردا
- افرایش ظرفیت دوبرابری جابهجایی خطوط ریلی استان
- در رابطه با مبادله زندانیان توافق مکتوبی با آمریکا امضا شد
- جای خالی قلم به دستان مشروطه خواه تبریزی در زادگاهشان 20 views
- گشایش روزنه امیدی در آموزش و پرورش 7 views
- کاروان سوگواری تبریز در مسیر شام 6 views
- واقعیسازی قیمت گندم مرهم دستهای پینه بسته گندم کاران 4 views
- تخریب محیط زیست و صنایع از عوامل آلودگی هوای تبریز هستند 4 views
- فعالیت دفاتر شرکتهای دانش بنیان در اماکن مسکونی در تبریز بلامانع شد 4 views
- گوگل به دنبال قهرمانی فوتبال جهان با هوش مصنوعی است 4 views
- انتصاب دکتر میرزاپور به عنوان مدیر بهداشت و درمان اهر /دکتر نیرپور بعد از ۴ سال رفتنی شد 4 views
- نیروگاه خورشیدی شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز به بهرهبرداری رسید 3 views
- خطر تخریب در کمین گنبد «کبود» مراغه 3 views